10 spôsobov, ako rozvíjať neuveriteľnú charizmu (a pritom zostať sám sebou)

Niektorí ľudia nám okamžite dávajú pocit dôležitosti. Niektorí ľudia v nás okamžite vyvolávajú pocit výnimočnosti. Niektorí ľudia rozžiaria miestnosť už len tým, že do nej vstúpia. Nie vždy to dokážeme definovať, ale niektorí ľudia to majú - sú prirodzene charizmatickí. Takto sa k ním môžeme rýchlo priblížiť aj my.

  • Budovanie skutočných kontaktov a charizmy nie je o rozprávaní, ale o počúvaní. Zapájajte sa do komunikácie s ostatnými kladením otázok, udržiavaním očného kontaktu a neverbálnymi signálmi. Vyhnite sa poskytovaniu nevyžiadaných rád; namiesto toho sa zamerajte na to, čo je pre nich dôležité, nie na vás.
  • Selektívne počúvanie nemá v charizmatických interakciách miesto. Pozorne počúvajte každého bez ohľadu na jeho postavenie, aby sa cítil ocenený a pochopený.
  • Darujte im svoju absolútnu pozornosť. Odložte rozptýlenie a sústreďte sa výlučne na osobu pred vami. Takáto úroveň pozornosti je vzácna a nezabudnuteľná.
  • Uprednostnite dávanie pred braním. Nadväzujte kontakty prostredníctvom štedrosti bez toho, aby ste za to niečo očakávali. Tento nezištný prístup podporuje skutočné vzťahy.
  • Vyhnite sa tomu, aby ste pôsobili príliš sebavedome; namiesto toho si uvedomte dôležitosť pohľadu a znalostí druhých. Každý môže ponúknuť niečo cenné.
  • Upozornite na ostatných tým, že oceníte ich úspechy a silné stránky. Nájdite si čas na uznanie a ocenenie ich prínosu.
  • Zvoľte si pozitívny prístup a povzbudivé slová, aby ste ovplyvnili vnímanie druhých a svoj vlastný pohľad. Úlohy vnímajte skôr ako príležitosti než ako bremeno.
  • Odolajte pokušeniu ohovárať alebo kritizovať druhých. Zamerajte sa na podporovanie druhých, a nie na ich podkopávanie.
  • Prijmite s pokoru vlastné chýby a zdieľajte získané skúsenosti. Smejte sa na sebe, pozývajte ostatných, aby sa smiali s vami, a podporujte tak hlbšie vzťahy.

Charizma nie je o povrchnom úspechu, ale o autenticite a skutočnom spojení. Počúvaním, oceňovaním druhých a prijatím pokory môžete rozvíjať zmysluplné vzťahy a skutočnú charizmu.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.


 

Viac o téme: Práca Úspech Charizma
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy