Pomoc, je pondelok! 5 tipov, ako zvládnuť začiatok týždňa

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

Možno si myslíte, že pondelok je vlastne deň ako každý iný. Ale mnohí zamestnanci prechovávajú k pondelku odpor, dokonca priam opovrhnutie, ktoré sa vyvinulo v priebehu generácií.

Kto by to nevedel: Je pondelok ráno a motivácia necháva na seba čakať. Unavený a apatický sa vlečiete do kancelárie. Pohodový víkend bol opäť príliš krátky. Ale nie sme k pondelkom nespravodliví? Nezaslúži si lepšie zaobchádzanie? Áno, určite.

Takto zvládnete každý pondelok.

1. Piatok je nový pondelok

Vieme, nie je to žiadne tajomstvo: V pondelok sme všetci náchylnejší na chyby. Telo je totiž stále v relaxačnom režime. Je preto vhodné pripraviť si všetko na pondelok v piatok. Urobte si zoznam úloh, ktoré vás čakajú na začiatku týždňa. Potom môžete v pondelok začať svieži a šťastní bez toho, aby ste si museli najskôr vymýšľať plán.

2. V pokoji je sila

Oddýchnite si v pondelok. Pokúste sa odložiť náročné stretnutia na utorok. Na pondelky sú vhodné ľahšie, jednoduchšie činnosti, ktoré si nevyžadujú prílišnú koncentráciu.

3. Dovoľte si prestávky

Ak zistíte, že ďalej sa už nedá a nechce sa vám, urobte si malú prestávku. Dajte si kávu alebo si urobte krátku prechádzku na čerstvom vzduchu. Trikrát sa zhlboka nadýchnite a vydýchnite. Potom bude všetko o niečo lepšie a opäť uvidíte jasne.

4. Predstierajte, kým sa to nestane

Aj keď je to niekedy ťažké, úsmev nezaškodí ani v pondelok. Naopak, má dokonca mimoriadne pozitívny vplyv na stav mysle. Aj keď nemáte chuť na dobrú náladu, jednoducho to skúste. A predovšetkým: Smiech je nákazlivý.

5. Doprajte si!

Pokúste sa urobiť začiatok týždňa čo najpozitívnejší. Len si urobte láskavosť. Čo tak dobrá hudba na cestu do kancelárie – každému zdvihne náladu. Alebo sa stretnite s príjemnými kolegami na obede, naplánujte si návštevu kina či príjemný televízny večer po práci.

Viac o téme: Práca Víkend Pondelok
  • Autor: © Zoznam/rd
 
Staršie správy
Staršie správy