Chcete dať výpoveď v práci? Neunáhlite sa, najprv urobte toto

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Je skvelé skoncovať s prácou, ktorá vás nebaví či nenapĺňa. Je oslobodzujúce oznámiť svojmu nadriadenému, že končíte. Určite sa vám po tom uľaví a budete sa cítiť fantasticky. Avšak ešte pred tým, ako pôjdete za vaším šéfom a na stôl mu odovzdáte podpísanú výpoveď, mali by ste mať zvládnutých niekoľko vecí. Dať totiž výpoveď len tak, bez rozmyslu, vás totiž môže už o pár dní pekne „zabolieť“. Pozrite si zoznam vecí, ktoré by ste mali mať splnené ešte pred tým, ako pred šéfom a celou firmou vyrukujete s oznámením, že končíte.

  1. Stanovte si čas, do kedy ostanete v práci
    Ak neodchádzate rovno do nového  zamestnania, stanovte si, ako dlho by ste mali zostať vo vašej súčasnej práci. Koľko mesiacov budete potrebovať na to, aby ste si zaistili dostatok finančných prostriedkov na obdobie, keď budete bez práce? Pripravte sa totiž na to, že hľadanie nového zamestnania môže totiž trvať dlho, napríklad pol roka – a niekedy aj dlhšie.
  2. Spíšte si zoznam najväčších úspechov vo vašej súčasnej práci
    Ak ste vo vašej súčasnej práci už dlhšie a nie ste v nej spokojný, ťažko budete hľadať, čím by sa v rámci nej dalo pochváliť. Vášho potenciálneho zamestnávateľa však bude zaujímať práve vaše posledné zamestnanie. Čas, ktorý ste si stanovili, teda využite nielen na hľadanie nových pracovných ponúk, ale aj na zaznamenanie a zosumarizovanie vašich najväčších úspechov, ktoré sa vám v rámci vášho súčasného zamestnania podarilo dosiahnuť. Ako ste vy prispeli k naplneniu cieľov firmy? Aká bol váš najväčší prínos v rámci tímu? Porozmýšľajte nad tým, čo by mohlo ohromiť vášho budúceho zamestnávateľa. Toto všetko nezabudnite uviesť do životopisu a spraviť ho vďaka tomu ešte viac zaujímavým.
  3. Pri hľadaní novej práce myslite vo veľkom
    Sledovať pracovné portály, zisťovať od známych, či nevedia o voľnom mieste je skvelá taktika. Okrem toho by ste však mali robiť ešte jednu vec - sledujte spoločnosti, v ktorých by ste radi pracovali. Staňte sa ich fanúšikom na sociálnych sieťach, pravidelne navštevujte ich webové stránky. Nikdy neviete, kedy budú otvárať nové pracovné pozície, na ktoré by ste sa mohli prihlásiť. Mnoho firiem tiež práve prostredníctvom týchto kanálov predstavuje svoju firemnú kultúru a tak sa ľahko dozviete, ako to u nich vyzerá. Tak ľahko zistíte, či by to bolo prostredie vhodné pre vás.
  4. Snažte sa napraviť vzťahy vo vašom súčasnom zamestnaní
    Odísť z vašej aktuálnej práce v dobrom je to najlepšie, čo môžete urobiť. Ak ste nevychádzali so šéfom či s niektorými kolegami, využite čas, ktorý plánujete zostať vo firme, na nápravu vzťahov. Nikdy neviete, či niekoho z nich nebudete potrebovať, či ich potenciálny zamestnávateľ nebude kontaktovať a pýtať sa na vás.
Viac o téme: Práca Zamestnanie Výpoveď Dať Zamestnaní Práci Skončíť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: workitdaily.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy