8 vecí, ktoré robia úspešní ľudia po príchode do práce: Buďte ako oni

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Ako vyzerajú prvé minúty pracovného dňa úspešných ľudí? Zaujímalo vás niekedy, čo robia ako prvé, keď prídu do zamestnania? Pozrite si osem najčastejších činností, ktoré uplatňujú ľudia, ktorým sa podarilo dosiahnuť svoje ciele a stali sa úspešnými. Presne tieto aktivity majú spoločné.

 

 

 

 

  1. Prídu do práce načas
    Ak sa ponáhľate do práce, prípadne meškáte, zabezpečíte si tým poriadne stresujúce ráno. Úspešní ľudia sa budia vtedy, kedy im zazvoní budík – neodložia ho na neskôr. Potom si dajú zdravé raňajky a stále im ostane dostatok času: na prichystanie si vecí do práce a cestu do zamestnania.
  2. Urobia si pohodlie
    Nastavia si stoličku tak, aby sa im pohodlne a dobre sedelo. Nezabudnú si tiež všetky nástroje, ktoré budú potrebovať k svojej práci, zorganizovať na stole tak, aby boli dostupné a hneď poruke.
  3. Majú poriadok na svojom pracovnom mieste
    Hľadať vizitky, dôležité dokumenty alebo čokoľvek, čo práve v danom momente potrebujete, je poriadny požierač času. Venujte preto pár minút každé ráno uprataniu svojho pracovného stola. Vedeli ste, že si tak zároveň upracete aj svoje myšlienky? Pracovať sa vám potom bude oveľa ľahšie.
  4. Dajú si krátky strečing
    Pred tým, ako začnú úspešní ľudia pracovať, ponaťahujú sa, prípadne si doprajú krátku prechádzku po firme. Vedia totiž, že je dôležité rozprúdiť krvný obeh pred tým, ako si zasadnú za pracovný stôl.
  5. Veľa sa usmievajú a smejú
    Ak sa usmievate, zlepšujete svoju náladu. A s takouto náladou vám všetko ide ľahšie a lepšie a máte tiež krajší deň.
  6. Vedia povedať nie
    Úspešní ľudia vedia, že nie je nič na tom, ak povedia v práci na nejakú úlohu nie. Z dlhodobého hľadiska totiž človek nezvládne naberať si k svojim pracovným povinnostiam ďalšie a ďalšie. Ak naozaj neviete, kde vám hlava stojí a ak by nová úloha ohrozila prácu na vašich súčasných, nebojte sa ju odmietnuť. Aby ste však nevyzneli ako neochotný alebo lenivý kolega, zdôraznite, že radi pomôžete inokedy, keď budete mať toho menej.
  7. Stopnú všetko negatívne
    Nastavte sa tak, aby ste už od začiatku pracovného dňa ku všetkému pristupovali pozitívne. Zabráňte tomu, aby k vám prenikla negatívna energia. Niekedy sa jej dá len ťažko vyhnúť – napríklad ak prúdi od toxických kolegov, ktorí z vás  „vysávajú“ energiu, spokojnosť či dobrý pocit. Snažte sa voči tomu obrniť a vždy si zachovajte optimistický postoj.
  8. Vedia si urobiť čas na svojich kolegov
    Nezáleží na tom, či sú vedúci tímu, alebo len súčasťou skupiny, ktorú niekto vedie. Úspešní ľudia sú milí k svojim kolegom hneď ako prídu do práce. Stačí totiž milé slovo, ktorým dokážete odštartovať príjemný deň nielen sebe, ale aj ľuďom okolo vás. 
Viac o téme: Ľudia Úspech Úspešný Byť Dosiahnuť Ako Úspešní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinksto

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy