12 neklamných znakov, že by ste mali dať výpoveď: Hneď teraz!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Kedy viete, že by ste mali zmeniť prácu? Aké sú príznaky, ktoré vám potvrdia, že je ten správny čas opustiť vaše aktuálne miesto? Ak si nie ste istý, či dať výpoveď, možno vás utvrdí niektorý z týchto znakov!

 

 

 

 

 

  1. Čoraz častejšie voláte do práce, že ste chorý
    Ak sa prichytíte pri tom, že si opakovane vymýšľate rozličné výhovorky, prečo nemôžete ísť do práce, je to jasný znak toho, že váš džob už pre vás nie je to pravé.
  2. Už vás nebaví to, čo robíte
    Zadané úlohy vám už neprinášajú radosť, nebaví vás výzvy, ktoré ste doteraz rad zdolávali? Dajte si pozor,
  3. Nič nové sa už neviete naučiť
    Vaša práca by vás mala posúvať ďalej, rozvíjať, obohacovať. Ak ste sa však už dlho nič nové nenaučili, je zbytočné zostávať na súčasnom mieste.
  4. Cítite sa nedocenený
    Ak si vašu prácu nikto nevšíma, prípadne vás chvália len vlažne a z povinnosti, naberte odvahu a ukážte nadriadenému, že si zaslúžite niečo lepšie!
  5. Nechce sa vám ráno vstať
    Že sú pre vás v poslednej dobe rána utrpením? Nechce sa vám vstať a už vôbec nie cestovať do práce? Možno potrebujete dovolenku. Ak sa však vaše pocity ani po nej nezmenia, zvážte, či nepotrebujete zmenu.
  6. Ste vo veľkom strese
    Ak vám vaša práca spôsobuje pocity nervozity a stresu, niečo nie je správne. Ak váš džob negatívne vplýva na vaše zdravie, nestojí za to!
  7. Cítite, že sa nehodíte do firemnej kultúry
    Každá firma funguje inak, má odlišne nastavenú firemnú kultúru. Ak vám je proti srsti, že postup vo vašej firme nezaručia schopnosti a skúsenosti, ale „iba“ pätolizačstvo, nemáte dôvod ďalej váhať.  
  8. Nudíte sa
    Sledujete hodiny každé dve minúty a netrpezlivo odrátavate čas do konca pracovnej doby? Každý deň sa trápite dilemou, ako to v práci vydržať, pretože tá nuda je neznesiteľná? Neničte sa, namiesto nudenia sa si začnite písať výpoveď.
  9. Nezvyšujú vám plat
    Ak pracujete vo firme už 5 rokov a ani raz vám za ten čas nezvýšili plat,  nie je to v poriadku. Dohodnite sa s vaším šéfom na stretnutí a otvorte túto otázku. Ak vás (znova) odmietnu, nemáte o čom ďalej rozmýšľať.
  10. Do práce prichádzate neskoro a odchádzate skoro
    Takéto správanie je neklamný znak toho, že v práci ste iba preto, že musíte. Nič vás už na vašej pracovnej náplni nefascinuje? Aký je teda dôvod, aby ste v nej ďalej zostávali?
  11. V nedeľu večer ste smutný a plný obáv
    Vždy, ako sa blíži nový pracovný týždeň, už počas víkendu ste nervózny, myslíte na prácu a obávate sa toho, čo prinesie pondelok? Takéto niečo by ste pociťovať nemali. Naberte odvahu a dajte zbohom práci, ktorá vás neteší.
  12. Nemáte čas pre samého seba
    Kedy naposledy ste sa venovali svojmu koníčku? Ak sa už poriadne nevídate s rodinou či známymi, môže to skončiť veľmi smutne. Rovnováha je dôležitá, ak však väčšinu vášho času pohlcuje práca, mali by ste to zmeniť!
Viac o téme: Práca Zamestnanie Práce Výpoveď Znaky Kedy Dať Príznaky Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreraddict; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy