Máte nového šéfa? Takto si ho získate

Ak sa rozhodnete podať výpoveď, často sa hovorí, že nekončíte s prácou, ale so šéfom. Môžete byť v práci šťastný, rešpektovaný, ak však nevychádzate so svojím šéfom, prípadne nie ste spokojný so spôsobom, ako vedie ľudí, môže to mať negatívny vplyv na vašu spokojnosť na pracovisku. Tieto problémy však nemusia súvisieť len so súčasným nadriadeným, nepríjemné situácie môžu nastať aj v prípade, že nastupuje nový šéf. Ako zvládnuť príchod nového manažéra? Inšpirujte sa týmito 6 radami!

 

  1. Vykročte správnou nohou
    Prvý dojem je dôležitý pre všetky naše vzťahy, ten so šéfom nevynímajúc. Vždy sa preto snažte zapôsobiť už na samom začiatku. Prezentujte sa ako zodpovedný a dôsledný zamestnanec, ukážte vašu šikovnosť a zapálenie pre vašu prácu.
  2. Neporovnávajte ho s predchádzajúcim šéfom
    Nech už bol váš vzťah s predchádzajúcim šéfom akýkoľvek – skvelý alebo úplne vlažný, nenechajte sa ovplyvniť a spravte hrubú čiaru za tým, čo bolo. Dovoľte novému nadriadenému začať nanovo – nepodceňujte ho, ale ani nestavajte na piedestál. Nechajte mu priestor ukázať sa.
  3. Spoznajte ho a zistite, aký má štýl
    To, že váš šéf robí veci inak, ako ste boli zvyknutý, neznamená nič zlé. Snažte sa spoznať vášho nadriadeného nielen z profesijnej, ale aj z ľudskej stránky. Ako na to? Pýtajte sa ho, alebo sledujte jeho správanie a to, ako pristupuje k ostatným.
  4. Ponúknite vašu pomoc
    Manažéri vždy ocenia proaktívnych zamestnancov, ktorí sú otvorení spolupráci. Buďte nápomocný novému nadriadenému, poskytnite mu potrebné informácie a reporty, ktoré bude potrebovať, aby sa čo najrýchlejšie zorientoval.
  5. Nastavte si ciele
    Dohodnite si stretnutie s vaším novým šéfom a porozprávajte sa o zodpovednostiach v rámci vašej pozície, zistite, aké sú jeho očakávania od vás a aké sú jeho priority v rámci biznisu. Nastavte si tiež ciele na najbližšie obdobie. Nezabudnite na ich vyhodnotenie, nezabudnite – čím skôr ich šéfovi dodáte, ukážete mu, že sa na vás môže spoľahnúť.  
  6. Doprajte si navzájom čas
    Ak ste si so šéfom nesadli hneď od začiatku, neodpíšte ho hneď. Niekedy proste potrebujeme viac času, aby sme si zvykli na pracovný štýl ostatných, najmä ak sú v práci noví. Buďte priateľský, nápomocný a robte si svoju prácu najlepšie, ako viete. Vaše vzťahy sa možno zlepšia časom.
Viac o téme: Na Nový Získať Šéfa Ako Šéf Si Nového Práci Zapôsobiť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy