Dobrovoľnícka práca: Preplatia mi cestovné náklady?

Ak občan vykonáva aktivačnú činnosť formou dobrovoľníckej služby (§52), nie je mu možné poskytnúť príspevok na dochádzku za prácou.Ak občan vykonáva aktivačnú činnosť formou dobrovoľníckej služby (§52), nie je mu možné poskytnúť príspevok na dochádzku za prácou. Zdroj: thinkstock.com

Som viac ako rok evidovaná na úrade práce. Najbližších šesť mesiacov budem pracovať formou dobrovoľníckej služby vo vzdialenejšom meste. Mám nárok na preplatenie cestovných nákladov úradom práce?

 

Poradňa: Príspevok na dochádzku za prácou slúži na úhradu časti cestovných výdavkov na dochádzku z miesta trvalého pobytu alebo z miesta prechodného pobytu do miesta výkonu zamestnania uvedeného v pracovnej zmluve a späť zamestnancovi, ktorý bol uchádzačom o zamestnanie vedeným v evidencii uchádzačov o zamestnanie najmenej tri mesiace a ktorý bol vyradený z evidencie uchádzačov o zamestnanie z dôvodu vzniku pracovného pomeru alebo obdobného pracovného vzťahu okrem pracovnoprávneho vzťahu založeného dohodami o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.

Ak občan vykonáva aktivačnú činnosť formou dobrovoľníckej služby (§52), je stále v evidencii úradu práce a tým pádom mu nie je možné poskytnúť príspevok na dochádzku za prácou.

Odpovedala: Veronika Černá, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Cestovné Úrad práce Dobrovoľníctvo ÚPSVaR Cestovné náklady Veronika černá Dobrovoľnícka práca Aktivačná činnosť Dobrovoľnícka služba
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy