Do tejto firmy hľadajú šéfa: Stanete sa ním práve vy?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Spoločnosť Adecco Group, svetový líder v poskytovaní personálnych služieb, ponúka pre 50 ambicióznych a aktívnych mladých ľudí možnosť vyskúšať si počas jedného mesiaca pozíciu CEO (chief executive officer). Študenti a absolventi stredných a vysokých škôl sa môžu uchádzať o pozíciu lokálneho CEO Adecco Slovakia v online systéme www.adeccowaytowork.com, ktorý je prístupný do 15. apríla 2016.

Vybraný uchádzač bude spolupracovať na pozícii CEO so Sergiom Duarte, country manažérom Adecco Slovakia v júli 2016. Pre mladých ľudí je to výnimočná životná príležitosť. Najlepší kandidáti z celého sveta budú bojovať o pozíciu globálneho CEO Adecco Group na jeden mesiac.

Jedinečná príležitosť, ako vyniknúť v dave absolventov

Ku koncu roka 2015 bolo na úradoch práce evidovaných vyše 19 tisíc absolventov stredných a vysokých škôl. Najviac, až 12 a pol tisíc uchádzačov o zamestnanie, je v evidencii štyri až deväť mesiacov. Nájsť si prácu trvá absolventom škôl v priemere šesť mesiacov.

Približne 40 percent zamestnávateľov hovorí, že hlavnou prekážkou pri obsadzovaní voľných pracovných miest, vhodných pre absolventov, je nedostatok predchádzajúcich pracovných skúseností. Kvôli tomuto negatívnemu trendu Adecco Group navrhlo program Adecco Way to Work a „CEO na jeden mesiac“. Cieľom programu je podporiť talentovaných mladých ľudí v začínajúcej kariére a zvýšiť ich zamestnateľnosť. Účelom stáží je naučiť začínajúcich manažérov učiť sa za pochodu, získať poznatky a inšpiráciu pre budúce povolanie. Navyše, takáto unikátna skúsenosť vynikne v životopise mladého uchádzača o prácu. „CEO na jeden mesiac“ je to výnimočná šanca získať cenné skúsenosti a pracovať v Adecco Slovakia po boku Sergia Duarte.

 „Mladí ľudia vnímajú budúcnosť z rôznych perspektív. Čaká ich realita, v ktorej budú musieť v silnej konkurencii zabojovať o menej pracovných miest, vyrovnať sa s prostredím, ktoré bude úplne iné, ako počas ich študentských rokov a postaviť sa tak tvárou v tvár množstvu nových zodpovedností. Spustením "CEO na jeden mesiac" na Slovensku naša spoločnosť prináša novej generácii výzvu, ako aj možnosť získať nové skúsenosti v tandeme s top manažmentom Adecco a vyskúšať si, aké je každodenné riadenie globálnej spoločnosti,“ hovorí S. Duarte.

V roku 2014 sa medzi TOP  finalistov dostala Slovenka

Program Adecco Way to Work a vtedajší projekt Adecco Experience vznikli so zámerom pomôcť mladej generácii, ktorá trpí nedostatkom pracovných príležitostí. Silvia Bizubová absolvovala mesačnú stáž, získala pracovné skúsenosti a uspela. „Zdokonalila som sa v komunikácii s ľuďmi a naučila som sa, ako fungujú všetky procesy a oddelenia, ich prepojenosť. Získala som nadhľad a široký obraz o fungovaní veľkých spoločností,“ opisuje svoje zážitky zo stáže.

Viac informácií o „CEO na jeden mesiac“ nájdeš na http://adec.co/CEO1month.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok
Staršie správy
Staršie správy