Ako ušetriť pri nákupe? Najdrahšou položkou býva práve toto

Jednou z najdrahších položiek je bezpochyby jedlo. Práve na ňom ale môžete mesačne ušetriť nemalé finančné prostriedky: len je potrebné vedieť, ako nakupovať. Pozor, vopred vás upozorňujeme, že to nie je o tom, držať diétu alebo prestať úplne jesť. Aj počas úsporných opatrení je dôležitá kvalitná strava, a to bez pocitu hladu. Slovensko je krajinou, kde je v každom obchode behom jedného týždňa minimálne niekoľko potravín v zľave. Využite to a nakupujte inteligentne.

 

Lacné nakupovanie spočíva v príprave

Presne tak, asi uznáte, že nebudete navštevovať každý obchod kvôli jednej potravine, a tak budete musieť trochu študovať. Na internete nájdete letáky všetkých supermarketov, len je potrebné si ich stiahnuť a následne prelistovať. Obchody, kde nájdete najviac potravín, ktoré práve potrebujete, sú vašim cieľom. Sústreďte sa na najdrahšie položky.  Sú nimi potraviny a prevažne mäso. Ak v nejakom letáku uvidíte nízke ceny a zároveň vynikajúcu kvalitu, je to jasné znamenie, že by ste supermarket mali navštíviť.

Najdrahšie potraviny ľahko a hravo

Uvidíte, že vás toto nakupovanie bude baviť. Nikdy však nekupujte zbytočné veci. Keď už sa však pre nich rozhodnete, mali by ste ich nakupovať s rozumom. Uznajte sami, že mraznička plná mäsa je síce na jednu stranu chvályhodná, ale po pár dňoch už nebude dosahovať najvyššiu kvalitu. Nákupy vykonávajte tak, aby ste obed uvarili aspoň na 2 až 3 dni dopredu. Nemá cenu každým dňom variť iné a iné jedlá, pretože vaše nákupy sa zbytočne predražia.

Obchody nenavštevujte každý deň

Urobte si nákup podobne ako obed pár dní dopredu. Predsa len nemusíte navštevovať obchod každý deň len preto, že čakáte na zľavy. Využite aktuálne ponuky a nakúpte si malé zásoby. Okrem toho obedy sa nemusia skladať iba z mäsa. Existuje množstvo výborných jedál, ktoré vás zasýtia a neobsahujú žiadne mäso. Ide o hľadanie receptov a kompromisov v rodine.

Viac o téme: Peniaze Šetrenie Sporenie Nákupy
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy