Zahanbujúce momenty počas pohovoru. K čomu všetkému sa ľudia priznali?

Na pohovore môžu nastať rôzne situácie, aj tie menej príjemné.Na pohovore môžu nastať rôzne situácie, aj tie menej príjemné. Zdroj: thinkstock.com

Nie je nič horšie, ako prísť na pracovný pohovor „rozbitý“, zabudnúť rok svojho narodenia, alebo dokonca prísť o týždeň skôr. Ak chcete mať úspech „vo vačku“, radšej na pohovor prichádzajte plný síl a v dobrej nálade.

 
  1. Počas pohovoru som zle prehltol vodu, až som začal nekontrolovane kašľať. Nebolo to nič príjemné, pretože personalistka čakala, pokiaľ sa neutíšim.
    Ponaučenie:  Aj keď máte sucho v ústach, napite sa vody, až keď dorozprávate. Dostatok času na uvoľnenie máte napríklad vtedy, kedy rozpráva personalista.
     
  2. Zahanbujúci moment som zažila počas pohovoru, keď som sa priamo pred zrakom druhej strany rozplakala. Nebolo to však náhodne. V čerstvej pamäti som mala rozchod s bývalým priateľom. Teraz mi to už príde smiešne.
    Ponaučenie: Ak by vám aj počas pohovoru vyhŕkli slzy z oka, nenechajte sa vyviesť z miery a odôvodnite malé slzy tým, že ste alergik a oči sa vám takýmto spôsobom očisťujú. Nech vaša odpoveď znie akokoľvek, bude lepšie vyzerať, ako by ste povedali pravdu a  nedajbože začali o svojej situácii rozprávať.
     
  3. Na pohovore som dostal otázku, aký je môj názor na nepokoje v krajine. Avšak namiesto toho, aby som povedal vlastný názor, bolo pre mňa jednoduchšie prerozprávať názor môjho otca, s ktorého názorom som sa stotožnil. Pozíciu som nakoniec získal.
    Ponaučenie: Vždy je lepšie hovoriť pravdu a mať vlastný názor. Neskôr, pri práci, sa klamstvo môže obrátiť proti vám.
     
  4. Veľmi som túžila získať danú prácu, až som bola tak vystresovaná, že som zabudla rok môjho narodenia.
    Ponaučenie: Pred každým pohovorom si prečítajte dôležité údaje z vášho životopisu, aby ste ich pred personalistom nečítali. Nemusíte si presne pamätať mesiace, ale roky, kedy ste pracovali na danej pozícii a pre akú spoločnosť ste vykonávali prácu, aj s jej popisom.
     
  5. Našťastie iba raz sa mi stalo, že som na pohovor prišiel o týždeň skôr. Našťastie personalistka mala pre mňa pochopenie a ihneď sme sa porozprávali.
    Ponaučenie: Značte si dôležité dátumy do mobilu alebo do kalendára. Nielen dátumy, ale aj čas. Predídete tak zbytočnému stresu a nepríjemnostiam.
     
  6. Na pracovný pohovor som prišiel doslova spoločensky unavený. Noc predtým sme s kamarátom oslavovali narodenie jeho dieťaťa a môj pohovor vyzeral, ako po preflámovanej noci. Tak to aj dopadlo.
    Ponaučenie: Vždy je lepšie prichádzať na pohovor nielen plný síl, v priateľskom duchu a v dobrej nálade.

Aké máte skúsenosti z pracovných pohovorov? Zažili ste aj vy zahanbujúci moment?

Viac o téme: Situácia Pracovný pohovor Moment Zahanbujúci moment Zahanbujúca situácia Trápny moment
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: mashable.com, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy