Ako znova rozdúchať oheň vo vašej kariére?

Naštartujte sa, aby ste opäť získali vášeň pre kariéru.Naštartujte sa, aby ste opäť získali vášeň pre kariéru. Zdroj: photl.com

Naštartujte svoj vnútorný mechanizmus, aby ste mohli získať vášeň pre kariéru. Nájdete tak opäť zmysel pre prácu aj život.

Nikto vás v práci nezastaví na chodbe, aby sa vás opýtal, či vás vaša práca napĺňa a či vám poskytuje zmysel do života. Myšlienka a impulz, že vám vo vašej kariére niečo chýba a že by ste mali prevziať iniciatívu za svoj odborný život, musí prichádzať z vášho vnútra.

Prečo ľudia strácajú entuziazmus pre svoju prácu?

  1. Ich práca má málo spoločné s vecami, na ktorým im záleží. Práca je pre nich bariérou ako cesta k naplneniu ich cieľa.

  2. Ľudia aj keď zistia, v čom sú dobrí, nie je to práca, ktorú by skutočne chceli vykonávať. Jednoducho povedané, nenaplnení profesionáli nezosúladili svoj čas, aby usporiadali svoje záujmy.

  3. Ľudia, ktorí stratili entuziazmus si nikdy nerobia dlhodobé plány, aby naplnili svoj odborný život. Takýto ľudia majú tendenciu nastaviť si iba krátkodobé ciele, alebo dokonca žiadne.

  4. Ak sa takýto ľudia dostanú do polovice svojho života, až vtedy pochopia ich zmysel práce a vtedy začínajú hľadať chybu v ich súčasnom zamestnaní. Je však pravda, ak človek strávi niekoľko rokov v jednej organizácii, to neprinesie „potravu“ pre dušu. Väčšinou v polovici života sa dostaví frustrácia.

Ako opäť naštartovať kariéru?

Zoberte zodpovednosť za vykonanie zmien vo svojej kariére a život zoberte do vlastných rúk.

  1. Identifikujte, čo je pre vás dôležité. Vytvorte si plán, na ktorom začnete okamžite pracovať. Váš plán by mal zahŕňať krátkodobé ciele, ktoré povedú až k dlhodobým cieľom.  

  2. Spíšte si zoznam vašich schopností a záujmov. Navzájom ich porovnajte a zistite, čím sa zhodujú. Môžete robiť niečo v čom ste dobrý, ale čo vás nemusí napĺňať. Preto si nájdite činnosť, ktorá vás najprv baví a potom sa v nej snažte zdokonaliť.

  3. Nebojte sa ísť za svojim cieľom. Veľa ľudí si uvedomuje potrebu zmeny, ale väčšinou zostávajú stáť na jednom mieste.

Pamätajte si, že v práci vám nikto neukáže akou cestou sa vybrať. Pozrite si do očí a spýtajte sa sami seba, či ste spokojný s vašou kariérou a životom. Odpoveď na to, čo vám chýba a čo by ste chceli nájsť, hľadajte v sebe. Prevezmite zodpovednosť za svoju zmenu a pozitívna zmena sa hneď dostaví.

Viac o téme: Kariéra Naštartovanie Kariéry Naštarovanie Rozbehnutie Startup Start-up
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: humanresources.about.com; ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy