5 hlavných dôvodov, prečo je zbytočné obávať sa

Zdroj: thinkstockphotos.com

Trápia vás neustále obavy a úzkostné myšlienky? Tieto tipy môžu pomôcť upokojiť starosti a zmierniť úzkosť. Bojíte sa o stratu svojich blízkych, o nedostatok peňazí, o to, či vás povýšia a mnoho ďalších vecí? Bojíte sa, pretože sa zameriavate na negatívnu stránku života a neviete, že obavy sú zbytočné z nasledujúcich dôvodov:

 

 

 

 

  1. O budúcnosti neviete všetko
    To, že sa obávate znamená, že si myslíte, že už presne viete čo sa stane v budúcnosti. Existuje však veľká šanca, že v skutočnosti vôbec neviete čo sa stane v budúcnosti. Z tohto dôvodu sú vaše obavy založené na domnienkach alebo presvedčeniach z minulých skúseností a neviete, či sú presné, pretože budúcnosť nedokáže predpovedať nikto.
  2. Zajtra môžete zomrieť
    Nikto nevie, kedy presne zomrie, pretože smrť je nepredvídateľná. Môžete zomrieť v nasledujúcom okamihu, zajtra na prechode alebo pri práci. Obávať sa je preto zbytočné, pretože by ste sa mohli obávať budúcnosti, ktorá by mohla prísť, až keď budete mŕtvi.
  3. Budúcnosť je nepredvídateľná
    Bojíte sa, pretože veríte, že život sa odohrá podľa vašich predpovedí. Život sa však vždy mení. Sociálne, politické a ekonomické prostredie sa neustále mení a existuje veľká šanca, že vaše predpovede sú nepravdivé. Okrem toho, hoci zajtra sa môžu stať zlé veci, môžu sa stať dobré veci bez ohľadu na to, čo sa deje vo vašom živote práve teraz, pretože budúcnosť je nepredvídateľná.
  4. Jediná realita je teraz
    Budúcnosť je nereálna, pretože mimo vašej mysle neexistuje. Je skutočná vo vašej fantázii, ktorá je založená na vašom subjektívnom chápaní života. Jedinou skutočnosťou, ktorú môžete zažiť, je „teraz“, pretože vždy budete existovať v „súčasnosti“. Z tohto dôvodu je obava o budúcnosť zbytočná.
  5. Strach nič nezmení
    Strach je zbytočný, pretože nič nemení. Nemôžete vytvoriť priaznivú budúcnosť tým, že sa o ňu budete neustále báť, pretože starosť vám bráni vidieť veci jasne. Okrem toho stráca čas a mentálnu energiu, ktorú ste mohli použiť na prijatie opatrení, ktoré vytvoria želateľnú budúcnosť.

Záver

Zamerajte sa na to, ako môžete vytvoriť želanú budúcnosť, namiesto toho, aby ste sa sústredili na negatívne myšlienky. Myslite radšej na to, že vás čaká svetlá budúcnosť. Budte obozretný ale neobávajte sa. Na záver verte, že všetko do seba zapadne a uvedomte si, že máte silu vytvoriť si ideálnu budúcnosť.

Viac o téme: Peniaze Budúcnosť Zamestnanie Obavy Psychika Strach
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, betterlifetoday

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy