Kritické meradlo úspechu podľa Billa Gatesa? Odpoveď vás prekvapí

Zdroj: flcikr.com

Priateľstvo a medziľudské vzťahy sú oveľa viac dôležité ako materiálne veci. O tom sa môžete presvedčiť aj v dnešnej Post-pandemickej dobe, kedy nám množstvo priateľov veľmi chýba. Bill Gates, spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft, opisuje svoj kľúč k úspechu, ktorý získal vďaka osobným vzťahom.

Bill Gates a Warren Buffett

Je známe, že Warren Buffett bol pre Billa Gatesa veľmi blízkym priateľom a mal na neho veľký vplyv. Práve Buffett by mohol hrať hlavnú úlohu pri zistení "miery úspechu" Billa Gatesa. V roku 2017visia Gates odpovedal na otázky magazínu Reddit Ask Me Anything, a jednou z nich bola otázka: Aká je vaša predstava úspechu? "Warren Buffett vždy hovoril, že najväčším meradlom je to, či sú ľudia vo vašom okolí šťastní a milujú vás," odpovedal. V príspevku na blogu z roku 2016 tiež povedal: "Od Warrena som sa za posledných 25 rokov dozvedel veľa vecí, ale možno najdôležitejšie je zistenie, o čom priateľstve naozaj je."

Riešite drobné chyby

Je úplne logické, prečo Bill Gates považuje zrovna priateľstva za jeden z jeho faktorov úspechu. Pokiaľ ide o vaše zdravie a pohodu, priateľstvo sú zásadné, aby pomohla zabrániť osamelosti a izolácii. Podľa kliniky Mayo vaše šťastie posilní, keď budete mať okolo seba priateľov. Dôjde tiež k zníženiu stresu a zlepší sa vaše sebavedomie a sebaúcta.

To, že priateľstvo podporuje úspech, je aj vedecky dokázané vďaka štúdii o výhodách kultivácie hlbokých vzťahov na univerzite Harvard. V roku 1938 začala štúdia skúmať niečo málo cez dve stovky mužov, od ktorých dúfali, že nájdu návod na zdravý a šťastný život. Ako bolo uvedené v The Harvard Gazette v roku 2017, štúdia odhalila nasledujúce:

Úzke vzťahy, viac než peniaze alebo sláva, sú to, čo ľudí udržuje po celý život šťastnými. Tieto väzby chránia ľudí pred životnou nespokojnosťou, pomáhajú oddialiť mentálne a fyzický úpadok a sú lepším predpokladom dlhého a šťastného života než sociálna trieda, IQ alebo dokonca gény.

Bill Gates nie je hlúpy človek. Novým meradlom úspechu by mala byť otázka: "Vytvoril som nové priateľstvá a prehĺbil tie staré?"

Viac o téme: Peniaze Život Úspech Miliardár Ako Na to Bill Gates
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: businessinsider, Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy