Reštrukturalizácia zamestnávateľa

poradňaporadňa

Podnik, v ktorom pracujem, je v reštrukturalizácii. Chcem sa opýtať ako je to keď podnik má nevyplatené mzdy od februára, kedy je povinný ich vyplatiť, či je potrebné o nich žiadať, kedy je povinný nám ich vyplatiť, alebo je potrebné podniknúť nejaké kroky a kedy ich od podniku môžeme dostať?

Poradňa: Reštrukturalizácia je upravená zákonom č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov .Začatie aj povolenie reštrukturalizácie podlieha súhlasu súdu.

Účelom reštrukturalizácie je uspokojenie veriteľov a zachovanie prevádzky podniku dlžníka. Pohľadávky dlžníka vrátane pohľadávok z nevyplatených miezd je potrebné prihlásiť. Prihlášku spolu s prílohami podáva veriteľ v dvoch rovnopisoch reštrukturalizačnému správcovi na adresu jeho kancelárie a v jednom rovnopise na súd. Prihláška musí byť doručená správcovi aj súdu do 30 dní od povolenia reštrukturalizácie. Na prihlášku doručenú po lehote alebo prihlášku doručenú v lehote len správcovi alebo len súdu sa v reštrukturalizácii neprihliada a pohľadávka v nej uplatnená sa do reštrukturalizačného plánu nezahŕňa. Správca je povinný najneskôr tretí deň po doručení každej prihlášky zabezpečiť, aby jeden rovnopis prihlášky spolu s prílohami bol prístupný na nahliadnutie v jeho kancelárii pre dlžníka a veriteľov, ktorí mu doručili prihlášky. Prihlášky doručené správcovi tvoria súčasť správcovského spisu.

11.6.2010



Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
Viac o téme: Kariera2010 Pravna poradna
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy