Čo robiť, ak zamestnávateľ nechce podpísať výpoveď?

Výpoveď sa považuje za doručenú v okamihu, keď ju zamestnávateľ prevezme.Výpoveď sa považuje za doručenú v okamihu, keď ju zamestnávateľ prevezme. Zdroj: photl.com

Momentálne som na PN-ke po operácii. Zo zdravotných dôvodov by som už nechcela nastúpiť do práce. Pracujem totižto ako servírka. Pre zamestnávateľa pracujem už pomaly 3 roky a výpoveď mi nechce podpísať. Neviem, ako mám postupovať a čo mám robiť.

Poradňa: Ak zamestnanec nemôže vykonávať prácu zo zdravotných dôvodov, postupu pri podaní žiadosti o preradenie na inú prácu a pri prípadnom skončení pracovného pomeru sme sa venovali v tomto článku.

Ak u zamestnanca nie sú dostatočné zdravotné dôvody na  takýto postup, môže sa kedykoľvek rozhodnúť dať zamestnávateľovi výpoveď. Zamestnanec môže dať zamestnávateľovi výpoveď kedykoľvek, t.j. aj počas trvania PN, a vo výpovedi nemusí uvádzať žiadne dôvody. Ak sa zamestnávateľ vyhýba osobnému prevzatiu výpovede, zamestnanec môže výpoveď poslať zamestnávateľovi poštou, ale je potrebné ju poslať ako doporučenú zásielku.

Výpoveď  môže  musí byť písomná a doručená zamestnávateľovi. Výpoveď sa považuje za doručenú v okamihu, keď ju zamestnávateľ prevezme alebo aj keď ju odmietne prevziať alebo keď sa vráti ako nedoručiteľná.

Ak je daná výpoveď, pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby, ktorá je dva mesiace, ak pracovný pomer trvá viac ako jeden rok. Výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk>

Viac o téme: Poradňa Doručenie Výpoveď Výpovede Skončenie Pracovného Pomeru
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy