Blázniví podnikatelia a ich šialené nápady

Richard Branson v sukni  a make-upe (vľavo) a Michael O´Leary s lietadlom v ruke (vpravo).Richard Branson v sukni a make-upe (vľavo) a Michael O´Leary s lietadlom v ruke (vpravo). Zdroj: internet

Jeden svetoznámy podnikateľ sa prezentuje svojimi šialenými nápadmi, druhý chrlí jednu zarážajúcu vetu za druhou. Aj to je stratégia ich podnikania.

Možno britský podnikateľ Richard Branson oľutoval svoju stávku, ale ak by tak neurobil, nemohol by sa zaradiť medzi bláznivých podnikateľov. Ďalším podnikateľom, ktorý nemá žiadne problémy, aby si robil žarty so seba je šéf spoločnosti Ryanair Michael O´Leary. Ten však viac púta pozornosť svojimi vyjadreniami k téme lietania.

 

Stávka sa musí plniť

Pred dvoma rokmi sa šéf skupiny Virgin Group Richard Branson a Tony Fernandez z leteckej spoločnosti Air Asia naťahovali o to, koho tím Formuly 1 bude lepší. Fernandez však vyhral a Branson musel svoju stávku dodržať. Britského podnikateľa tak čakala neľahká úloha, zamaskovať sa do roly letušky - obliecť si sukňu, opätky a zveriť sa do rúk vizážistiek, aby z neho spravili "dokonalú" letušku.

„Počas Formuly 1 mal každý z nás svoj tím a ja som si bol istý, že ten môj vyhrá. Ale niečo sa pokazilo. Dlho som váhal, aby som sa odhodlal k tomuto činu. Vedel som však, že jeden deň to musím mať za sebou,“ povedal Branson.

Richard Branson, šéf Virgin Galéria fotiek (4) Zdroj: internet
Po úpravám svojho zovňajšku miliardár Richard Branson perfektne zapadol do kolektívu letušiek počas letu z austrálskeho Perthu do Kuala Lumpur v Malajzii. Jeho úlohou však nebolo iba prežiť šesťhodinový let, ale starať sa aj o klientov – servírovať nápoje, či čistiť toalety. Jeho novej pracovnej pozícii predchádzala aj niekoľkohodinová príprava – holenie nôh, či chodenie na vysokých podpätkoch.

„Počas môjho života som urobil veľa nezvyčajných veci, ale táto patrila medzi tie najlepšie,“ povedal 62-ročný šéf leteckej spoločnosti.

Peniaze vyzbierané z predaja leteniek nakoniec poputovali na charitu.

Lietadlo bez sedadiel a spoplatnené záchody

Šéf nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair Michael O´Leary sa možno viac ako svojimi šialenými kúskami preslávil viacerými vyjadreniami. Niet mu však čo uprieť, na tlačové konferencie chodí dobre naladený a vzhliadnuť ho môžete aj na fotografiách, kde mu v rukách nechýba maketa lietadla. Ľudia ho dobre poznajú aj vďaka jeho vyjadreniam o budúcnosti v leteckej doprave.

„Lietadlo je len obyčajným autobusom s krídlami,“ hovorí šéf Ryanairu.

Michael O´Leary, šéf leteckej Galéria fotiek (4) Zdroj: internet
Pasažieri v lietadle by mali stáť a bezpečnostné pásy sú vraj úplne zbytočné. Michael O’Leary opovrhuje aj bezpečnostnými smernicami. Tvrdí, že ak by prišlo k leteckej havárii, bezpečnostné pásy pasažierov neochránia. Špekulovalo sa aj o zavedení miest na státie, či zavádzanie poplatkov na toaletách počas letu.

Šokujúca informácia prišla  so znižovaním nákladov v leteckej doprave. Ryanair odporučil svojmu personálu, aby si sledovali svoju telesnú váhu. Michael O´Leary rozhodol aj o zmenšení množstva ľadu v nápojoch a dokonca uvažoval o odstránení bočných opierok rúk.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Nápady Michael Richard Podnikatelia Branson Podnikateľské Blízni O´leary
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: internet, Text: ami, Zdroj: Mailydail.co.uk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy