5 tipov, ako riadiť biznis od úspešného podnikateľa

Richard Branson, majiteľ Virgin GroupRichard Branson, majiteľ Virgin Group Zdroj: internet

Ak chcete byť dobrým vodcom, musíte byť aj výborným poslucháčom. Stačí využívať uši a ústa v pomere, v akom sú zastúpené v ľudskom tele. Viac počúvať ako rozprávať, radí úspešný britský podnikateľ Richard Branson.

Richard Branson začal svoj podnikateľský príbeh vo veku 16 rokov. Dnes už 60-ročný majiteľ je vlastníkom viac ako 400 spoločností pod značkou Virgin Group a  podľa magazínu Forbes patrí medzi najbohatších ľudí planéty. Richard Branson je nielen úspešný podnikateľ, ale aj filantrop, ekológ a spisovateľ. Vo svojom živote sa riadi heslom ži naplno a počúvaj svoje srdce.

Vďaka svojim nadobudnutým skúsenostiam z biznisu dokáže dnes poradiť každému, kto sa chystá rozbehnúť svoje vlastné podnikanie, alebo už podniká.

Prinášame vám 5 tipov, ako rozbehnúť a riadiť biznis od Richarda Bransona:

  1. Počúvajte viac ako rozprávajte
    Ľudia majú dvoje uši, ale iba jedny ústa. Ak by ich využívali v tomto pomere, bolo by to ideálne. Ak chcete byť dobrým vodcom, musíte byť aj výborným poslucháčom. Zaujímavé nápady môžu často prameniť z menej útulných miest a preto aj na týchto miestach majte nastražené uši. Tak, ako sa zaujímate o názor obchodných partnerov, zaujímajte sa aj o názor obyčajných ľudí na verejnosti.
     
  2. V jednoduchosti je sila
    V podnikaní musíte vyniknúť niečím špecifickým. Nikto svätý však nepovedal, že práve vymyslením úplne novej veci vyniknete. Na svete existuje tisíc podnikateľských problémov, ktoré čakajú na vyriešenie. A práve takejto jednej veci sa môžete chytiť. Buďte inovatívni, ale nesnažte sa vynájsť „koleso“. Jednoduchá zmena smerujúca k lepšiemu je oveľa účinnejšia než päť komplikovaných zmien.
     
  3. Chváľte ľudí za prácu
    Buďte hrdí na svojich zamestnancov, tak ako ste hrdí na svoje deti. Vaši zamestnanci sú vašim najväčším obhajcom značky. Ak budete chváliť svojich ľudí za prácu, oni samotní budú hrdí nielen na seba, ale aj firmu. Podľa tohto vzoru sa budú správať k zákazníkom alebo klientom spoločnosti.
     
  4. Bavte sa v práci, úspech vás bude nasledovať
    Ak sa pri práci nebavíte, robíte niečo nesprávne. Ak už ráno vstávate s pocitom, že sa vám nechce do práce, zamyslite sa nad tým, akú prácu by ste chceli vykonávať. Ak ste v práci spokojní, máte vytvorenú vhodnú „pôdu“ pre inovatívnu a kreatívnu prácu. S úsmevom na tvári a s humorom hneď uvidíte všetky svetlejšie stránky života.
     
  5. Pretrhnite to a začnite odznovu
    Ak ste podnikateľ a vaša prvá spoločnosť, ktorú ste zakladali, nebola úspešná, vitajte v klube. Každý úspešný podnikateľ zažil niekoľko zlyhaní na svojej podnikateľskej ceste. Dôležité je však, ako sa z týchto zlyhaní poučil. Nenechajte sa však zahnať „do kúta“. Nebuďte skľúčení neúspechom, ale namiesto toho zistite, kde ste spravili chybu a skúste na chybe popracovať a následne ju odstrániť. Alebo jednoducho začnite odznovu. Skúste aj v tejto „nemilej“ situácii nájsť pozitívum. Zamyslite sa nad bodom, kde ste spravili chybu a ako by ste ju s odstupom času riešili.
Viac o téme: Riadenie Podnikateľ Firma Richard Vedenie Spoločnosť Podnikatelia Branson Group Vrigin
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: LinkedIn.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy