Príjem mužov a žien: V budúcnosti bude viesť nežnejšie pohlavie

Ženy majú mať väčšie bohatstvo v budúcnosti ako muži.Ženy majú mať väčšie bohatstvo v budúcnosti ako muži. Zdroj: photl.com

Názory na zárobok žien a mužov sa rozchádzajú. Jedni štatistiky tvrdia, že muži majú väčšie bohatstvo, iné tvrdia, že ženy sú bohatšie. Jedno je však isté, počet milionárok porastie rýchlejšie ako počet milionárov.

Bohatým ľuďom stále kraľujú muži. Vyplýva to z viacerých prieskumov renomovaných zahraničných inštitúcií. Aj v stovke najbohatších ľudí planéty podľa magazínu Forbes majú až 90-% zastúpenie muži.

Podľa spoločnosti BMO Private Bank ženy tvoria menej ako 10 % svetových miliardárov. Štatistiky Svetovej banky dokonca ukazujú, že ženy kontrolujú len jedno percento svetového bohatstva. Podľa Boston Consulting Group sa tento podiel pohybuje na úrovni 27 %.

Ženy sú bohatšie ako muži

Iné čísla ale ukazujú americké prieskumy. Tie prekvapujúco tvrdia, že ženy sú bohatšie ako muži. Harward Business Review pred štyrmi rokmi uviedol, že kontrolujú až 51,3 % amerických aktív. Oficiálne čísla vládnej agentúry IRS na základe výberu daní dokazujú, že približne polovica Američanov s majetkom viac ako 675.000 USD (514.560 eur) sú ženy.

„Hoci sa štatistiky inštitúcií ohľadne podielu mužov a žien na svetovom bohatstve rozchádzajú, prevažne sa zhodujú v tom, že počet milionárok porastie rýchlejšie ako počet milionárov. V 21. storočí už nie sú len ženami v domácnosti, ale majú rovnaké vzdelanie, postavenie a príležitosti ako muži,“ tvrdí analytik J&T Banky Stanislav Pánis.

Analýza americkej univerzity The America College of Financial Services dokonca prognózuje, že v roku 2030 budú ženy kontrolovať až dve tretiny amerického majetku.
 

Viac o téme: Ženy Plat Príjem Zahraničné Bohatstvo Mužy
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy