Volkswagenu sa darí. Udržuje si počet zamestnancov

Volkswagen momentálne zamestnáva v Európe 550-tisíc pracovníkov.Volkswagen momentálne zamestnáva v Európe 550-tisíc pracovníkov. Zdroj: TASR

Volkswagen uviedol, že po prudkom náraste počtu zamestnancov v uplynulých rokoch sa nachádza vo fáze konsolidácie.

Počet zamestnancov najväčšej európskej automobilky dosiahol na konci novembra 550.000 oproti 502.000 na konci roka 2011. Od roku 2007 počet zamestnancov koncernu vyskočil o 70 % alebo 225.000 ľudí.

"Koncern sa teraz nachádza vo fáze konsolidácie," uviedol riaditeľ pre ľudské zdroje Horst Neumann.

Volkswagen od roku 2007 zo zamestnancov, ktorí mu pribudli, prijal nových približne 100-tisíc, len v Nemecku to bolo 30-tisíc ľudí. Asi 125-tisíc zamestnancov získal koncern integráciou nových firiem, napríklad prevzatím výrobcu nákladných áut MAN alebo kompletnou integráciou Porsche.

Koncern patrí k najväčším víťazom roka 2012 v rámci automobilového priemyslu. Silná pozícia na medzinárodných trhoch a široká ponuka dvanástich značiek dokázali viac než vykompenzovať slabé obchody v Európe. Počet predaných áut prevýšil celý vlaňajší rok už po 11 mesiacoch, celosvetový odbyt vzrástol o viac než 10 % na 8,29 milióna vozidiel.

Vývoj v budúcom roku je z dôvodu krízy predaja v Európe len ťažko predpovedateľný, myslí si šéf podnikovej rady Volkswagenu Bernd Osterloh. V kmeňovom závode vo Wolfsburgu by automobilka chcela dosiahnuť tohtoročnú úroveň produkcie - 760-tisíc vozidiel, povedal Osterloh pre Wolfsburger Allgemeinen Zeitung.
 

Viac o téme: Volkswagen Automobilka Auto Zamestnanci Zahraničné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy