700 ľudí už onedlho získa prácu vďaka investorovi

V Topoľčanoch dostavali svoje závody dvaja investori.V Topoľčanoch dostavali svoje závody dvaja investori. Zdroj: photl.com

Firma ZKW Slovakia zamestná v priebehu budúceho roka v novom závode 500 ľudí a spoločnosť Logis – Brückner ďalších 200, v ktorej nájdu prácu hlavne konštruktéri - inžinieri.

V Topoľčanoch dostavali svoje závody dvaja investori, ktorí zamestnajú 700 ľudí. Od januára začne vo svojej novej fabrike výrobu ZKW Slovakia, ktorej materská firma pochádza z Rakúska. Spoločnosť ZKW Slovakia už štyri roky vyrába svietidlá do automobilov v Krušovciach pri Topoľčanoch, kde pracuje 300 ľudí.

"Koncom roka skolaudujú novú výrobnú halu, kde sa v priebehu budúceho roka zamestná 500 ľudí,“ povedal primátor Topoľčian Peter Baláž.

Pred troma týždňami otvorila nový závod aj nemecká firma Logis – Brückner, ktorá montuje baliace linky na výrobu plastových vreciek a fólií a exportuje ich do zaoceánskych krajín. Aj táto firma už v Topoľčanoch pôsobila a teraz rozširuje výrobu. Celkovo vytvorí 200 nových pracovných miest. Prácu tu nájdu predovšetkým strojári, hľadajú však aj konštruktérov – inžinierov.

"Momentálne majú zamestnaných piatich, ale postupne s nabiehaním výroby budú prijímať ďalších,“ uviedol Baláž.

Firma postavila halu v priemyselnej zóne v blízkosti rakúskeho výrobcu autosúčiastok pre pretekárske automobily Pankl Automotive Slovakia, s.r.o.

"Ide o veľkú halu s plochou 1,5 hektára, k tomu je ešte 2 000 metrov štvorcových kancelárskych priestorov,“ spresnil Baláž. Hala pozostáva z ôsmich lodí a v každej sa bude robiť montáž jednej linky.

Viac o téme: Fabrika Domáce Práca Závod Investori Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy