Spoločnosť chystá expanziu: Stovky nových pracovných miest v žilinskom kraji

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Spoločnosť Sungwoo Hitech plánuje vo svojom žilinskom závode expanziu. Firma chce postaviť a prevádzkovať nový výrobný komplex.

"Kapacity existujúceho výrobného objektu vzhľadom na intenzifikáciu výroby automobilov nepostačujú pokryť ďalšiu expanziu výroby, nakoľko v jestvujúcich priestoroch nie je možné zabezpečiť jej ďalšie rozšírenie," informovala štátne orgány o svojich plánoch spoločnosť. Vďaka expanzii spoločnosti Sungwoo Hitech by malo vzniknúť 300 nových pracovných miest.


Prečítajte si tiež: Pomoc pre regióny s vysokou nezamestnanosťou: Investície prinesú 2,8-tisíc miest​


V novom výrobnom komplexe bude investor vyrábať plechové komponenty pre automobilový priemysel. "V porovnaní s jestvujúcou produkciou nenastane žiadna zmena výrobného sortimentu, ani k zmene technologického procesu. V novom výrobnom komplexe bude analogická výroba ako v existujúcich," dodal investor. Nová výrobná hala bude jednopodlažná a bude sa rozprestierať na ploche takmer 28 tisíc metrov štvorcových. Vyrobené plechové komponenty bude dodávať kórejskej automobilke Kia, ktorá má svoj závod tiež v Žiline. 


Prečítajte si tiež: V Palárikove investujú milióny: Pribudne 200 pracovných miest​


Spoločnosť Sungwoo Hitech v súčasnosti zamestnáva vo svojom žilinskom závode 760 pracovníkov. Spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia je súčasťou skupiny Sungwoo Hitech, medzinárodnej skupiny s centrálou v Južnej Kórei, ktorá sa zameriava na výrobu komponentov pre automobilový priemysel.


Hľadáte si zamestnanie? Pozrite si aktuálnu ponuku práce.


Viac o téme: Práca Expanzia Žilina
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy