Dilema bumerangu: Mali by ste sa vrátiť do svojej starej práce?

Mnohí zamestnanci vyjadrujú neochotu vrátiť sa do spoločnosti, ktorá ich prepustila, obávajú sa, že to naruší ich dôveru, a sú skeptickí, pokiaľ ide o prípadné opätovné zamestnanie. Takéto váhanie často pramení z obáv o vlastné ego a otázok o zúfalstve. 

Návrat k bývalým zamestnávateľom, známy ako "bumerang", je však častejší, než sa očakávalo, pričom podľa prieskumu spoločnosti Glassdoor 28 % nových zamestnancov sú práve vracajúci sa zamestnanci.

Pri zvažovaní možnosti návratu treba zvážiť všetky pre a proti. Hoci znalosť spoločnosti a preskočenie počiatočných fáz nástupu môže byť výhodné, pocity neistoty a zatrpknutosti môžu pretrvávať. Okrem toho návrat po prepustení, najmä ak sa týkal mnohých kolegov, môže predstavovať problém.

Pri rozhodovaní, či sa vrátiť, je rozhodujúca sebareflexia. Nadšenie a vďačnosť za príležitosť môžu naznačovať pozitívnu voľbu, zatiaľ čo túžba preskúmať iné možnosti alebo pretrvávajúca nevraživosť môžu naznačovať opak. Dôležité je posúdiť okolnosti predchádzajúceho prepúšťania a zvážiť faktory, ako je podpora zamestnávateľa počas tohto procesu.

Počas pohovoru by mali uchádzači klásť relevantné otázky, aby získali prehľad o stabilite spoločnosti a dôvodoch opätovného prijatia do zamestnania. Pozorovanie reakcií zamestnávateľa na otázky môže poskytnúť cenné informácie o pracovnom prostredí.

V konečnom dôsledku, hoci návrat k predchádzajúcemu zamestnávateľovi po prepustení nemusel byť súčasťou plánu, môže predstavovať cenné príležitosti. Vnímanie vlastnej kariéry ako cesty s neočakávanými zvratmi môže viesť k tomu, že zmenu zamestnania budete považovať za reálnu možnosť.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Bumerang Návrat
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy