Produkcia vo Volkswagene končí. Zamestnanci idú na dovolenku

Volkswagen Slovakia v Bratislave.Volkswagen Slovakia v Bratislave. Zdroj: SITA

Niekoľko tisíc zamestnancov Volkswagen Slovakia v Bratislave nastupuje dnes na celozávodnú trojtýždňovú dovolenku. Toto obdobie využije spoločnosť na modernizáciu, ktorú nie je možné uskutočniť počas prebiehajúcej prevádzky.

Zamestnanci spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) nastúpia 21. júla na celozávodnú dovolenku. Produkcia sa znova spustí 11. augusta 2014. Informoval o tom hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

 

Počas pokoja vo výrobe firma zrealizuje množstvo technologických a stavebných činností. Viac ako 1000 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem bude realizovať 130 technologických a stavebných úprav v celom areáli závodu. Jedno z dvoch ucelených nevýrobných období roku spoločnosť naplno využije na modernizácie, ktoré nie je možné uskutočniť počas prebiehajúcej prevádzky.

Tradičný pokoj vo výrobe VW SK využije aj na komplexnú údržbu a kontrolu zariadení. Tie totiž nie je možné vykonať počas nepretržitej prevádzky sedem dní v týždni v produkcii SUV ani počas 3-zmennej prevádzky vo výrobe mestských vozidiel New Small Family. Inštalácie technológií v novej karosárni budú pokračovať aj počas celozávodnej dovolenky.

Volkswagen Slovakia v Bratislave. Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov, pričom od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.
 

Viac o téme: Volkswagen Dovolenka Domáce VW
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy