Vieme, ktorá firma je na Slovensku najzodpovednejšia

Diplom v kategórii European CSR Award veľká firma si prevzal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovenských elektrární, člena skupiny Enel Paolo Ruzzini.Diplom v kategórii European CSR Award veľká firma si prevzal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovenských elektrární, člena skupiny Enel Paolo Ruzzini. Zdroj: TASR

Každá firma by mala byť zodpovedná nielen vo vnútri, ale aj navonok. Mala by sa správať férovo k zákazníkom, podporovať životné prostredie a vytvárať výborné podmienky pre svojich zamestnancov. Titul najzodpovednejšia veľká firma na Slovensku získali Slovenské elektrárne.

Cenu Via Bona Slovakia pre zodpovednú veľkú firmu získala od Nadácie Pontis za rok 2013 spoločnosť Slovenské elektrárne. V kategórii malá/stredná firmy zvíťazilo vydavateľstvo The Rock so svojimi novinami Slovak Spectator.

"Firmy sú vždy len také silné, ako sú silní ľudia v nich, ako sú ľudia v nich motivovaní k tomu, aby boli skvelí, ako sú ľudia v nich motivovaní k inovatívnosti a sebazdokonaľovaniu sa," povedala na slávnostnom odovzdávaní cien výkonná riaditeľka Nadácie Pontis Lenka Surotchak.

O víťazoch rozhodovala hodnotiaca komisia zložená zo 47 nezávislých odborníkov, ktorá posudzovala 52 nominácií firiem. Kritériom bolo, aby sa spoločnosti správali férovo k zákazníkom, poskytovali výborné podmienky pre svojich zamestnancov, podporovali životné prostredie alebo sa venovali projektom na zlepšenie spoločnosti na Slovensku.

V kategórii skvelý zamestnávateľ zvíťazila spoločnosť Slovnaft za svoj projekt Materská škola a detské jasle Slovnafťáčik a cenu za férového hráča na trhu získala spoločnosť Profesia za svoju iniciatívu pracovných ponúk v školstve. Ocenenie zelená firma dostala firma IKEA Bratislava za projekt Papierové palety, ďalej titul dobrý partner komunity bol udelený firme Pfizer Luxemburg za aktivitu Krajina záchranárov.

Cenu podporovateľ dobrovoľníctva získala Poisťovňa Slovenskej sporiteľne za projekt Lepší život a čestné uznanie v rovnakej kategórii dostala spoločnosť Hewlett-Packard Slovakia. Cenou verejnosti bola odmenená firma Green investments za penzión Villa Green.

Podľa dezignovaného prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý sa zúčastnil na slávnostnom odovzdávaní cien, je v posledných rokoch aj na Slovensku badateľný trend, že každá firma sa snaží byť stále viac zodpovednejšou voči spoločnosti.

"Aj spoločnosti sú zodpovednejšie, aj ľudia sú zodpovednejší," konštatoval Kiska.

Viac o téme: Domáce Zodpovednosť Firma Slovenské Elektrárne Najzodpovednejšia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy