Nový investor prichádza do Partizánskeho. Plánuje zamestnať 100 ľudí

Nový investor plánuje zamestnať v Partizánskom sto pracovníkov.Nový investor plánuje zamestnať v Partizánskom sto pracovníkov. Zdroj: photl.com

Nový investor plánuje do novembra budúceho roka zamestnať sto ľudí, čím by sa nezamestnanosť v Partizánskom znížila o pol percenta. Spoločnosť Gotec rozširuje svoju pôsobnosť nielen o Slovensko, ale aj Indiu.

Nemecká firma Gotec zaháji svoje pôsobenie v Partizánskom od januára budúceho roka. Spoločnosť, ktorá sa zaoberá povrchovou úpravou kovov pre automobilový priemysel, plánuje vo svojom závode vytvoriť sto pracovných miest.
 

Primátor Partizánskeho Jozef Božik o príchode nového investora do mesta informoval už v máji tohto roka. V piatok však s predstaviteľmi nemeckej spoločnosti rokoval o ďalšom postupe realizácie investorského zámeru v Partizánskom.

"Od 8. januára začínajú dovážať stroje a implementovať technológiu," konkretizoval.

Gotec má v pláne do konca februára budúceho roka zamestnať 20 pracovníkov, do novembra by mal počet zamestnancov dosiahnuť plánovaných sto.

Primátor ďalej informoval, že firma má zatiaľ jedného slovenského kľúčového partnera, a to spoločnosť ContiTech Vibration Control Slovakia, s. r. o. so sídlom v Dolných Vesteniciach.

"Gotec nevylučuje, že po získaní ďalších partnerov vytvorí v závode v Partizánskom ďalšie pracovné miesta," objasnil s tým, že pri plánovanom počte 100 až 150 zamestnancov by sa nezamestnanosť v Partizánskom znížila o pol percenta.

Podľa informácií zverejnených na oficiálnej stránke spoločnosti, Gotec v súčasnosti zamestnáva 1000 pracovníkov. Je strategickým partnerom nemeckých a medzinárodných automobilových spoločností a dodávateľov pre automobilový priemysel. Pôsobí v Nemecku, Spojených štátoch amerických, Brazílii, Španielsku, Poľsku, Rumunsku a Turecku. Svoju pôsobnosť okrem Slovenska rozširuje aj o Indiu.

Viac o téme: Domáce Partizánske Zamestnanosť Nové Investor Zamestnanci Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy