Táto krajina nie je pre starších: Pozor, aby ste neskončili rovnako!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com, FB

Väčšina článkov týkajúcich sa nezamestnanosti hovorí o absolventoch a mladých ľuďoch. V našej krajine sa totiž už zrejme stalo zvykom zabúdať na tých skôr narodených. Zamysleli ste sa už niekedy, aké náročné môže byť pre staršieho človeka opäť sa vrhnúť do pohovorových vôd? Rovnako ako zvyšok sveta sa mení aj oblasť personalistiky a držať krok so zmenami nie je jednoduché. Podobne dopadla aj pani Dagmar, ktorá po tridsiatich poctivo odpracovaných rokoch v jedinej spoločnosti prišla pri zmene vedenia o prácu.

Dagmar je poctivá pracovníčka, ako sekretárka má dlhoročné skúseností, ovláda strojopis a tri jazyky. Napriek tomu si už dva roky nedokáže nájsť prácu. Zaujímalo by vás, kde nastal problém? Pani Dagmar stojí pred dverami šesťdesiatky! Napriek tomu, že žijeme v spoločnosti, kde sa všetci snažia tváriť akoby význam slovného spojenia veková diskriminácia ani nepoznali, prax vyzerá odlišne. Bez ohľadu na snahu uchádzačky, ktorá už odoslala množstvo životopisov, sa jej väčšina potenciálnych zamestnávateľov ani neozve, prípadne ju odbijú so slovami, že je na prácu už stará.


Prečítajte si tiež: Dôchodcom pridali: V novom roku im chcú pomôcť touto smiešnou sumou​


Pred pár dňami sa pani Dagmar podelila o skutočne negatívnu skúsenosť na sociálnej sieti. „Dnes ma po prvýkrát za dva roky pozvali na pohovor. Obliekla som si to najlepšie, čo mám, zastavila sa u kaderníčky a vykročila pravou nohou,“ píše. Šťastného konca sa však nedočkala, po chvíli čakania si ju premerala mladá slečna, ktorá mala pohovory na starosti a poslala ju domov. Podľa jej názoru totiž muselo dôjsť k omylu, keď staršiu pani zavolali do užšieho výberu. Ako by ste v takejto situácii reagovali vy? Dagmar to už nezniesla: „Postavila som sa, pozdravila a utekala preč. Nechcela som, aby videla, že sa mi tlačia slzy do očí. Táto krajina nie je pre starších. Je to škoda, myslím si, že naša generácia by mala čo spoločnosti ponúknuť.“

Pani Dagmar si už Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com, FB

Viac o téme: Starý Práca Zamestnanie Pohovor Príbeh Staršia Vek Reakcia Pani Slovensko Dagmar
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: thinkstockphotos.com, Text: ľgh; Foto: Facebook

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy