12 najlepších zamestnaní na svete: Trúfate si na prácu snov?

Zdroj: thinkstockphotos.com

Ak sa nudíte v práci a uvažujete nad tým, že niekde musí existovať vaše zamestnanie snov, nie ste ďaleko od pravdy. Niektorým šťastlivcom bolo dopriate pôsobiť na pozíciách, ktoré im môže svet závidieť. Verte, či neverte, existujú zamestnania, v ktorých dostanete zaplatené za to, že sa celý deň hráte s legom, pijete víno alebo jete čokoládu. Prinášame vám zoznam najlepších povolaní na svete.

Testovač počítačových hier

Zvyknete vo voľnom čase hrať počítačové hry? Pokiaľ medzi vaše obľúbené patrí World of Warcraft a ste skutočne dobrí, môžete sa zamestnať ako jeden z testovačov tejto populárnej hry. Štúdio, ktoré ju vyvinulo aj dnes ponúka pracovné miesta v tejto oblasti.

Testovač vína

Predstavte si, že celý deň ochutnávate tie najlepšie vína a učíte sa, ako ich vyrábajú. Nielenže vám za túto namáhavú prácu platia desaťtisíc dolárov mesačne, ale dokonca sa nemusíte starať ani o nájomné. Stačí, ak sa o svoje zážitky delíte cez sociálne siete.

Cyklista v službách Google Maps

Google najal dvoch mladých mužov, ktorých jedinou povinnosťou bolo prevážať sa po Francúzsku na bicykloch vybavených fotografickou technikou. Spoločnosť sa takto snažila sprístupniť svojim užívateľom snímky pamiatok, ku ktorým sa nedá dostať na automobile.

Ochutnávač piva

Viacero pivovarov najíma špecialistov, aby skontrolovali kvalitu piva skôr než sa začne predávať, prípadne pomohli s vyvíjaním nových produktov. Na túto prácu sú síce potrebné vycibrené chuťové poháriky, ale určite stojí za to.

Hotelový recenzent

Ak ste zamestnaný ako hotelový recenzent, trávite svoj život v podstate na dovolenke a navyše úplne zadarmo. Dostanete vždy najlepšie apartmány i najlepšie služby, a pritom nemusíte byť ani celebrita.

Profesionálny zombie

Niektorí šťastlivci dostávajú peniaze za to, že prezlečení v strašidelnej maske zombie vyskakujú spoza rohu a strašia ľudí. Ak by niečo podobné bavilo aj vás, skúste opýtať v londýnskych žalároch, kde na túto prácu momentálne najímajú okolo päťdesiat ľudí.

12 najlepších zamestnaní na Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockhphotos.com

Lego dizajnér

Spoločnosť vyrábajúca Lego spolupracuje s viacerými certifikovanými profesionálmi, ktorí pomáhajú navrhovať nové skladačky a stavať modely. Okrem zábavnej práce sa vám naskytne aj mimoriadna príležitosť žiť v Legolande, no musíme vás upozorniť, že konkurencia v tomto povolaní je veľmi silná.

Konzultant v oblasti čokolády

Ochutnávači čokolády, ktorí sú platení, skutočne existujú. Buď spolupracujú s veľkými značkami, alebo v gurmánskej oblasti.

Testovač luxusných postelí

Jedinou povinnosťou testovača luxusných postelí je mesiac v nich spať každú noc. Britská študentka si za to privyrába tisíc libier. Stačí, že predajcom týchto skvelých kúskov nábytku pomáha vylepšiť ich výrobky.

Testovač sladkostí

Možno sa vám toto povolanie zdá mierne rozprávkové, no niektorým šťastným ľuďom sa podarilo stať sa vedúcimi ochutnávačmi v továrni na sladkosti. Hlavnou náplňou práce je testovať tajné recepty.

Testovač tobogánov

Páčilo by sa vám tráviť pracovné dni v bazénoch exotických destinácií? Ak je vaša odpoveď áno, mali by ste si hľadať zamestnanie medzi testovačmi tobogánov. Tí pri svojom hodnotení musia okrem bezpečnosti do úvahy brať aj výšku, rýchlosť a množstvo vody.

Správca ostrova

K najlepším zamestnaniam na svete jednoznačne patrí aj úloha správcu ostrova. Život vo vile s bazénom uprostred súkromného ostrova obklopeného krištáľovo čistým morom by si vedel predstaviť nejeden z nás. Nehovoriac o tom, že za tento každodenný luxus ešte dostávate pravidelný plat.


Hľadáte si zamestnanie? Pozrite si aktuálnu ponuku práce.


 

Viac o téme: Super Práca Zamestnanie Skvelá Najlepšie Snov Úžasná
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: ľgh; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy