Aký prehliadač používate, taký ste typ zamestnanca

Aký typ prehliadača používate, taký ste zamestnanec.Aký typ prehliadača používate, taký ste zamestnanec. Zdroj: thinkstock.com

Webový prehliadať Internet Explorer pomaly odumiera. Štatistiky ukazujú, že ho používa stále menej užívateľov a spoločnosť Microsoft má v zálohe nový. Posledný výskum dokonca ukázal, že ľudia, ktorí ho používajú v práci, nepatria medzi najlepších zamestnancov.

Už dávno skončili časy, kedy bolo používanie prehliadača otázkou vkusu alebo spôsobom vyjadrenia sa. Hovorí sa, že prehliadač Safari používali puritáni Apple, prehliadač Chrome všetci tí, ktorí chceli byť o krok vpred, a Firefox predstavoval univerzálny prehliadač obľúbený väčšinou užívateľov. O Internet Exploreri sa hovorilo, že je iba pre masochistov. V konečnom dôsledku robili všetci to isté, len s rozdielnymi vizuálnymi efektmi.

Avšak vo svete IT priemyslu má každý jeden krok na internete svoj význam. Spoločnosť Cornerstone OnDemand, ktorá predáva softvér pomáhajúci získať a udržať si zamestnancov, analyzovala údaje asi 50-tisíc zamestnancov, ktorí sa zúčastnili online testovania. Vzorovú skupinu tvorili hlavne ľudia z oblasti telekomunikácií, maloobchodu a služieb.

Štúdia preukázala, že zamestnanci, ktorí používajú ako predvolený prehliadať Firefox alebo Chrome, trávia v práci o 15 % času viac ako tí, ktorí využívajú prehliadač Safari alebo Internet Explorer. Dokonca ich denná produktivita práce je vyššia odhliadnuc od toho, či sú užívateľmi stolových počítačov alebo Macov. Medzi jednotlivými užívateľmi prehliadačov sa dá nájsť istá väzba.

„Už len to, že si užívatelia našli čas na inštaláciu Firefoxu na počítači ukazuje, že ide o informovaného spotrebiteľa,“ povedal Michael Housman, hlavný analytik spoločnosti Cornerstone.

Ilustračné foto Galéria fotiek (3) Zdroj: thinkstock.com

Možno si poviete, prečo by sa spoločnosť mala starať o to, aký prehliadač používa jeho zamestnanec. Call centrá odhadujú, že za rýchlosťou a dostupnosťou vyhľadávania stojí typ prehliadača. Ak je prehliadač nekompatabilný s pracovnými programami, zníži sa im obrat asi o 45 %  ročne a trpia aj samotní zamestnanci, ktorých je potrebné preškolovať.

 

 

Viac o téme: Prieskum Výskum Zamestnanec Zamestnanci Prehliadač
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: www.theatlantic.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy