Pasca známa ako firemný vianočný večierok: 7 vecí, na ktoré si musíte dať pozor!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Čoraz viac firiem na Slovensku pre svojich zamestnancov pripravuje vianočné večierky. S ohľadom na slovenskú povahu a najmä ohromnú schopnosť nášho národa baviť sa však tieto spoločenské udalosti predstavujú pascu. Pokiaľ sa nechcete na ďalší deň v práci hanbiť či ohroziť svoj možný kariérny postup, mali by ste si počas firemného večierka dať pozor na niekoľko dôležitých vecí.

  1. Alkohol je váš nepriateľ
    Množstvo alkoholu zadarmo a zmena prostredia z formálneho na priateľské môžu prinajmenšom vyvolať vlnu klebiet. Pokiaľ to ale preženiete, je pravdepodobné, že si vás kolegovia budú pamätať ako toho, ktorý tancoval na stole. Podľa prieskumu približne 15 % spoločností, ktoré organizovali vianočný večierok priznalo, že správanie zamestnancov na večierku bolo príčinou ich prepustenia alebo negatívne zapôsobilo na ich kariérny postup. Skúste piť s mierou alebo sa alkoholu vyhnite úplne.
  2. Pozor na neúčasť či meškanie
    Hoci vám hrozí nebezpečenstvo, účasť je takpovediac povinná. Dajte si však pozor, aby ste nemeškali a skúste prísť počas prvých 30 minút. Taktiež si nemyslite, že ak zostanete len povinnú chvíľu, nikto si to nevšimne. Pokiaľ ste jedným z nadriadených mali by ste na mieste stráviť toľko času, koľko je len možné.
  3. Buďte spoločenskí
    Firmené večierky sú určené na vytváranie kontaktov. Nevenujte sa len svojim kolegom, ale buďte spoločenskí a spoznajte ľudí aj z iných oddelení. Zastavte sa pri ľuďoch, s ktorými ste pracovali na projektoch alebo si s nimi pravidelne vymieňate emaily. Komplimentom a poďakovaním za spoluprácu predsa nič nepokazíte, hoci nie sú úplne úprimné.
  4. Nie je to vtip!
    Nesnažte sa byť vtipní. Zvyčajne si myslíme, že sme zábavní, no niečo čo sa vám zdá smiešne, môžete niekoho iného uraziť. Rovnako si dajte veľký pozor na klebety, pretože nikdy neviete kto stojí za vami.
  5. Nebojte sa konverzácie
    Limitujte konverzáciu na 5 minút. Vyhnite sa hlbokým diskusiám  o biznise, politike a náboženstve. Hýbte sa a najmä si nesadajte. Na záver nezabudnite poďakovať organizátorom udalosti.
  6. Oblečenie je dôležité
    Na pozvánke bude uvedený dress kód, podľa ktorého by ste sa mali riadiť. Ak sa od vás vyžaduje formálne oblečenie, vynaložte úsilie. Jednoznačne si neobliekajte nič odvážne ani prehnane nápadné.
  7. Vyhnite sa horúčke sobotňajšej noci
    Pokiaľ ide o tanec, mnoho ľudí sa dokáže stratiť v okamihu. Pokojne si zatancujte, ale zbytočne sa nepredvádzajte kreáciami, ktoré by mohli viesť k šepkaniu vždy keď idete okolo.
Viac o téme: Vianoce Práca Večierok Firma Vianočný Spoločnosť Pozor Firemný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: computerweekly.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy