Frázy veľkých lídrov! Používajú ich aj vaši šéfovia?

Slová sú jedna vec a činy vec druhá. Slová sú jedna vec a činy vec druhá. Zdroj: thinkstock.com

Slová sú jedna vec a činy vec druhá. Ak je váš šéf človek činu, určite používa každý deň jednu z fráz veľkých lídrov. Môžete so mnou počítať! Verím vám! Poďme to osláviť! Takto znejú frázy správnych šéfov.

Ľudia väčšinou súdia druhých podľa ich skutkov a slov. A je to pravda. Slová sú najväčším a najúčinnejším nástrojom v ľudskej komunikácii. Sú akoby oknom do mysle, ktoré odhaľujú hodnoty a schopnosti každého človeka. Ak je váš šéf človek, ktorý rád organizuje prácu druhých ľudí, ešte neznamená, že je aj dobrý líder. Ten by mal totižto vedieť nasmerovať ľudí vo svojom tíme, aby dotiahli do úspešného cieľa jeho víziu.

Slová fungujú ako správy, vďaka ktorým je možné pretransformovať myšlienky na skutočnosť. Každý veľký líder by mal začať hneď na začiatku každého dňa s jednou z doleuvedených fráz. Zároveň vám poskytujeme vysvetlenie, ako by mali byť jednotlivé frázy interpretované lídrami.

  1. Takáto je situácia...
    Každého človeka v práci zaujíma, čo sa deje v spoločnosti. Ako prebiehajú procesy alebo čo sa plánuje v najbližšej dobe. Úlohou každého správneho lídra je uviesť všetko na správnu mieru a vyplniť akékoľvek dohady zamestnancov. Nájsť si na nich čas a odpovedať na ich otázky, aby zbytočne v spoločnosti nevznikali fámy. Ľudia sa musia cítiť v práci pohodlne, iba takýmto spôsobom budú podávať stopercentný výkon.
     
  2. Tu je plán
    Úlohou lídra je viesť. Ľudia majú často vynikajúce nápady, treba im však dať priestor, aby ich mohli prezentovať a mohlo sa o nich diskutovať. Dôležité je, aby im líder vyslovil podporu a uistil ich, že ich návrhy budú zapracované. Netreba však zabúdať ani na uvedenie dátumu, kedy všetci zamestnanci uvidia svoj výsledok.
     
  3. Čo budete k tomu potrebovať?
    Táto veta je dôležitá z dvoch dôvodov. Po prvé, ľudia potrebujú vedieť, že lídrovi záleží na ich osobnom a profesijnom raste a že chce, aby uspeli. Ak má líder skvelí plán, k jeho naplneniu potrebuje schopnosti každého jedného človeka v plnom nasadení. Toto si musí uvedomiť. Ak však nie sú jeho podriadení schopní dať zo seba maximum, potrebuje získať informáciu, čo im chýba a v čom potrebujú pomôcť.
     
  4. Povedzte mi viac...
    Ľudia v práci chcú mať oporu u svojho lídra, na ktorého sa môžu spoľahnúť v prípade, ak nebudú vedieť nájsť správnu odpoveď alebo budú mať pracovné problémy. Zároveň by mali mať chuť zdieľať ich názory s lídrom. Ak to tak nerobia sami, každý správny vodca by sa ich mal na to opýtať. Niekedy je potrebné vyzvať ľudí v tíme, aby začali sami rozprávať, čo majú nové, aké majú postrehy alebo pracovné nápady.
     
  5. Nezabudnite na naše hodnoty
    Ani jeden veľký líder nemá páku na to, aby pozeral „ponad“ plece každého svojho zamestnanca a dozeral nad rozhodnutia, ktoré ovplyvnia organizáciu. Každý veľký líder však môže svojim zamestnancom pripomenúť, aby robili iba také rozhodnutia, že celý tím bude na nich hrdý. Dôležité je taktiež neustále pripomínať ľuďom hodnoty spoločnosti.
     
  6. Verím vám
    Ak líder nemôže dôverovať ľuďom vo svojom tíme, tak potom by v ňom nemal zotrvať. Pre prácu v tíme je potrebné veriť že prácu vykonajú na 100 percent. Niekedy postačí iba správna veta: Vážim si vašu prácu! Verím vám!
     
  7. Môžete so mnou počítať
    Dôvera jednoducho patrí k práci a ak jeden človek vypadne napríklad pre práceneschopnosť, líder musí celému tímu ukázať, že celú robotu nehodí iba na ich plecia, ale že časť úloh prevezmete aj na seba.
     
  8. Môžeme to spraviť ešte lepšie
    Jedna z najťažších a zároveň najdôležitejších častí vedenia je, aby líder dostal svoj tím na vyššiu úroveň. Na ceste k tomuto dosiahnutia však môžu nastať viaceré problémy, aj nepredvídateľné, ktoré túto cestu oddialia. Tu je na mieste priznať si chybu, kde nastal problém, poučiť sa z neho a druhýkrát to spraviť lepšie. „Stupienok slávy“ počká.
     
  9. Poďme to osláviť!
    Po každom úspešne dokončenom projekte by mala nasledovať malá alebo veľká oslava, na ktorej nesmú chýbať slová vďakyvzdania za odpovednú prácu.
     

 

Viac o téme: Líder Slová Šéfovia Šéf Činy Frázy
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy