Najhoršie zlozvyky ľudí, ktoré neznášajú vodcovia

Svetoví lídriSvetoví lídri Zdroj: TASR, SITA

Niektoré nedostatky ľudí je možné v pracovnej oblasti prehliadnuť, iné však nie. Známi svetoví lídri prezradili, čo neznášajú pri spolupráci s druhými ľuďmi.

Ľudia majú svoje nedostatky. Reč je o zlozvykoch, ktoré sú neprehliadnuteľné pri komunikácii s druhými ľuďmi. Vplyvní vodcovia sú denno-denne v kontakte s druhými ľuďmi a presne vedia, čo ich dokáže pri komunikácii najviac vytočiť.

 

Napríklad známa americká moderátorka Oprah Winfrey považuje žuvanie žuvačky pri rozhovore s druhými ľuďmi za absolútne neprofesionálne. Ak v budúcnosti stretnete šéfku Yahoo Marissu Mayer, spoluzakladateľa Google Larryho Page-a, budete vedieť, čomu by ste sa pri spolupráci s nimi mali vyvarovať. Pozrite si ich názory.

  1. Americký prezident Barack Obama
     
    Americký prezident Barack Obama. Galéria fotiek (10) Zdroj: TASR
    Barack Obama neznáša nedotiahnuté nápady. Americký prezident očakáva absolútnu pripravenosť zo strany ľudí, ktorí pre neho pracujú. Ak sú ich nápady nedomyslené, býva nahnevaný, pretože svoj čas by vedel využiť vhodnejším spôsobom. Taktiež neznáša, ak pri rozhovore vedie zúčastnená strana monológ bez možnosti pustiť do rozhovoru druhých ľudí.
  2. Šéfredaktorka Huffington Post Arianna Huffington
     
    Arianna Huffington Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA
    Prezidentka webovej stránky Huffington Post Arianna Huffington neznáša, keď sa druhí ľudia chvália, akí sú zaneprázdnení. Nepáči sa jej aj, ak ľudia tvrdia, že pracujú dvadsaťštyri hodín denne, sedem dni v týždni. Podľa nej sa títo ľudia chcú iba povýšiť v očiach druhých ľudí, ale aj keby to bola pravda, viac by sa mali chváliť svojimi úspechmi.
  3. Šéfka spoločnosti Yahoo Marissa Mayer
     
    Marissa Mayer, CEO Yahoo Galéria fotiek (10) Zdroj: aceonaceon.net
    Marissa Mayer by si želala, aby boli technológie ústretovejšie k ženám. Šéfka spoločnosti Yahoo vyjadrila nespokojnosť s angažovanosťou žien v informatike. Myslí si, že samotný problém vychádza z IT priemyslu. Jej želanie je, aby do roku 2010 ženy prispeli k vývoju softvéru vo vyššej miere.
     
  4. Podnikateľka a prevádzková šéfka Facebooku Sheryl Sandberg
     
    Sheryl Sandberg Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA
    Sheryl Sandberg neznáša, ak niektoré ženy tvrdia, že sa chcú vzdať svojej kariéry iba preto, aby sa mohli venovať rodine. Samotná Sandberg je zástankyňou vyššieho postavenia žien v spoločnostiach. Ako sama hovorí, ak máte možnosť povýšenia v práci, ktorá vás baví, nepokladajte nohu z pedálu a využite všetky šance naplno. Je pravda, že ak nemáte deti, máte väčšiu kontrolu nad svojim denným plánovaním.
     
  5. Bývalý šéf spoločnosti Apple Steve Jobs
     
    Bývalý šéf spoločnosti Apple. Galéria fotiek (10)
    Steve Jobs opovrhoval ľuďmi, ktorí kopírovali jeho myšlienky. Šéf spoločnosti Apple za svojho života neznášal, keď Google kopíroval jeho nápady a využíval dizajn softvéru Apple.


     
  6. Moderátorka Oprah Winfrey
     
    Oprah Winfrey Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA
    Oprah Winfrey považuje žuvanie žuvačky počas rozhovoru za veľmi neprofesionálne. Je to zlozvyk, ktorý má väčšina zamestnancov, ale aj ľudia z radu profesionálov.




     
  7. Spolutvorca vyhľadávača Google Larry Page
     
    Larry Page, CEO Google Galéria fotiek (10) Zdroj: flickr.com, xianrendujia
    Larry Page neznáša chorobnú negatívnosť ľudí. Aj to, akými spôsobmi sa píše o spoločnosti Google v médiách. Ľudia si myslia, že život je negatívny, ale to tak nie je. Negatívnym postojom sa nedosiahnu pokrok v žiadnej oblasti.


     

     
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 10
Viac o téme: Líder Ľudia Komunikácia Nedostatky Lídri Zlozvyky Vpyvní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: businessinsider.com, Foto: TASR; SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy