Ste zvedaví na názory skutočných ľudí? Toto si Slováci myslia o svojich platoch

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Napriek tomu, že podľa najnovšieho prieskumu občania na Slovensku v priemere zarobili v prvej polovici tohto roka 929 eur mesačne, so svojimi platmi zrejme nie sú spokojní. Výsledky ankety KarieraInfo.sk poukazujú na to, že až 94 percentám opýtaných nestačí zárobok, ktorý v práci dostávajú. Niektorí z našich čitateľov sa nebáli prejaviť nespokojnosť. Čo si Slováci myslia o svojich zárobkoch?

 „Nik nie je spokojný. Je úbohé, že ak chce človek rodinu, jeden musí odísť preč do zahraničia, aby si mohli kúpiť byt a mali sa aspoň v pohode.
Čitateľka Eunika

„Keď zaplatím šeky, tak mi nič neostane. Niekto si užíva dovolenky, stavia vily a druhý drie, aby vyžil.
Čitateľka Pavlína

„Ceny ako v Rakúsku a platy skoro ako v Rumunsku.
Čitateľka Slávka

„Robím od dospelosti bez prestania s rokmi praxe a za minimálnu mzdu, veď to je do plaču. Podotýkam, že mám aj školy, ale na Slovensku je to, žiaľ, tak.
Čitateľka Mária

„Smutné je, že povinnosti máme rovnaké všetci v celej Európe, ale aj keď robíme v krajine s vyššími platmi, sme stále zahraniční robotníci. Je to smutné, ale radšej robiť za menej ako natŕčať ruku na úrade práce.
Čitateľka Norika

„Mohlo by byť aj lepšie, no nesťažujem sa, sú ľudia, ktorí majú oveľa, oveľa menej a sú šťastní. Nie vždy sú peniaze všetko.
Čitateľ Ladislav

„Vyskúšajte si žiť zo 400€ a o dôchodkoch ani nehovorím. Človek robí celý život a je žobrák v starobe. Neoplatí sa robiť na Slovensku.
Čitateľka Soňa

„Ten kto sa sťažuje na svoj plat, určite nie je spokojný ani so svojou robotou, ale je to len jeho chyba a nikoho iného. Pretože je to ten typ človeka, ktorého niekam zaradili on si myslí, že nemá na výber, a preto tam zotrváva.
Čitateľ Ladislav

„Ja by som bol spokojný, ak by som mal 600 eur v čistom základný plat, ale viem, že v Michalovciach je to viac-menej nereálne, a to mám viac-menej veľmi férového zamestnávateľa z domáceho prostredia, ktorého nedostal vládne stimuly a vypracoval sa sám. Skrátka správny nápad v správnom čase, ale vráťme sa späť k platom. Kto má minimálnu mzdu, tak sa právom dožaduje jej zvýšenia, má na to právo, a to opodstatnené, veď koľkokrát robí jak otrok a zamestnávateľ odpovie, že je tam malá pridaná hodnota a nedá sa. Smutné už len z toho dôvodu, že v inom kraji majú za tu istú prácu minimálne raz toľko. V konečnom dôsledku nebude zo svojim príjmom spokojný nikto či zarába toľko alebo toľko, lebo po čase sa mu bude máliť aj neviem koľko. Skrátka s jedlom rastie chuť a nároky na mzdu.
Čitateľ Robert

„Som zhrozená, keď mám deň výplaty. Vždy je mizerná, a to už niekoľkokrát minimálnu mzdu zvýšili. Nič nie je vidieť, už nemám nervy na to živorenie. Kto konečne odmení ľudí vo fabrikách, upratovačky, kuchárky, sanitárky, obchodníčky, atď?‟
Čitateľka Tatiana

„Je smutné, že človek s 15-ročnou praxou a VŠ zarobí menej ako predavačka v Rakúsku.‟
Čitateľka Oľga

Viac o téme: Plat Mzda Názor Slovensko Slováci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: karierainfo.sk/ľgh; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy