Túžite po zmene? Spravte si koučing

Sebakoučing je metóda, ktorá slúži na zistenie vlastných záujmov a cieľom.Sebakoučing je metóda, ktorá slúži na zistenie vlastných záujmov a cieľom. Zdroj: photl.com

Nemáte prácu alebo uvažujete nad pracovnou zmenou? Štatistiky ukazujú, že až 90 percent populácie celé roky čaká na „osvietenie“, čomu by sa chceli profesionálne venovať. Avšak takáto pasívna zmena nevedie k žiadnemu výsledku. Otestujte sami seba a premeňte pasivitu na aktívne hľadanie práce.

Majte na pamäti, že zmena bude úspešná iba vtedy, ak ju budete sami iniciovať.

1. Otestujte sa

Sebakoučing je ľahká metóda, ktorá slúži na zistenie vašich záujmov a cieľom. Svoj vlastný rozvoj zoberiete do vlastných rúk a začnete ho vedome riadiť. Správne nasmerované otázky vám zvýšia motiváciu a upriamia pozornosť na dôležité veci. Z pasívneho životného postoja sa dokážete prebojovať k aktívnemu.

1. krok: Zadefinujte si svoje záujmy a zdroje energie.

Pomocné otázky: Čo ma baví a napĺňa? Čo viem robiť a aký typ profesie sa ku mne hodí? Čo mi dáva energiu a radosť?

2. krok:  Zadefinujte si, čo je pre vás dôležité

Napíšte si päť oblastí, ktoré sú pre vás v práci dôležité. Napríklad práca = koníček, práca = informácie, práca = kreativita, práca = dobré prostredie, práca = mzdové ohodnotenie. Postupne si vyraďujte menej podstatné oblasti. Ktorá z oblastí vám zostala ako posledná?

2. Hľadajte si prácu

Aktívne uchádzanie sa o prácu vyžaduje ozajstný záujem a dokonalú pripravenosť. Táto forma hľadania práce nie je pre každého, preto si zvážte svoje kariérne možnosti. Tie sú kľúčom k vášmu úspechu. Ak sa vydáte na túto cestu, vedzte, že získate osobnú spokojnosť a podnietite rozvoj vlastného potenciálu. Dôležité je aj, ako sa dokážete odlíšiť od ostatných ľudí a „predať sa“. Aké opatrenia zvolíte, aby vás priviedli k vášmu cieľu?

Každý človek si potrebuje okolo seba spraviť dobrý marketing. Ak sa spoľahnete iba na svoje konvenčné a pasívne spôsoby hľadania práce, svoju príležitosť môžete premeškať. Aktívne hľadanie práce pozostáva z networkingu, telefonovania a z bezchybných prezentačných materiálov.

„Tajomstvo úspešných ľudí je jednoduché. Sú schopní prevziať za svoj život a kariéru plnú zodpovednosť.“

 

Viac o téme: Test Testovanie Zmena Hľadanie Práce Koučing Sebakoučing Otestovanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy