Trápite sa s ranným vstávaním? 7 tipov, ktoré vás dostanú z postele

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Existuje množstvo dôvodov, prečo vstávať skoro. Môžete pracovať bez toho, aby vás vyrušovali členovia rodiny či spolupracovníci, máte kopu času na to, aby ste si v pokoji zacvičili a najúspešnejší ľudia ako zakladateľ Virgin Group Richard Branson a riaditeľka Xeroxu Ursula Burns tiež vstávajú spolu so slnkom. Nanešťastie, to nie je vždy ľahké, najmä ak ste zvyknutí odkladať budík, a potom utekať na autobus v poslednej chvíli. Existuje však niekoľko tipov ako si na skoré vstávanie zvyknúť.

1.Majte sa na čo tešiť

Pokiaľ vás ráno čaká len rýchla sprcha a ponáhľanie sa do práce, je jasné, že sa vám nebude chcieť vyliezť z postele. Skúste si večer napísať zoznam piatich vecí, na ktoré sa tešíte ako napríklad ranný beh či chutné raňajky.

2.Nastavte si alarm nielen ráno ale i večer

Väčšina z nás vie, že kvalitný nočný odpočinok je jedným z kľúčov k bezproblémovému rannému vstávaniu. Málokto sa však vie donútiť, aby šiel spať dostatočne skoro. Skúste si preto nastaviť budík nielen na ráno ale aj večer. Keď zazvoní, choďte si dať sprchu, oblečte pyžamo a už nepoužívajte žiadnu elektroniku.

3.Pred spaním vypite pohár vody

Skúste pred spaním vypiť plný pohár vody a biologické potreby vás zobudia bez problémov.

4.Začnite s príjemnými večernými zvykmi

Vedci nedávno identifikovali správanie známe ako večerná prokrastinácia, Termín môžeme v podstate vysvetliť ako neochotu ísť do postele napriek tomu, že už nemáme čo robiť. Hľadáme si rôzne zábavky, pretože uloženie sa k spánku sa nám zdá jednoducho nudné. Skúste si spraviť zvyk z večerného čítania knihy či počúvania hudby. Tieto činnosti však robte len pred spaním, aby ste mali motiváciu odobrať sa do perín.

5.Nespite dlhšie než potrebujete

Celkom zrejme sa nám bude vstávať ťažko ak sme nespali dostatočne dlho. Výskumy však naznačujú, že ani opačný prípad nie je tou správnou voľbou. Ak spíme príliš dlho, vstávame letargickí. Dôvodom je zmena v našich spánkových vzorcoch, ktorá môže spôsobiť zvýšenú dennú únavu.

6.Nájdite sa rannú aktivitu

Prihláste sa do ranného kurzu. Vyberte si niečo, čo vás bude skutočne veľmi zaujímať a baviť, aby ste to neboli schopní vymeniť za hodinu spánku navyše. Kurz by mal byť platený ako naznačujú vedci, koncept straty peňazí je motivujúci pre väčšinu ľudí.

7.Staňte sa personálnym budíkom

Povedzte vášmu priateľovi či bratovi, že budete ich personálnym budíkom, ktorý im zavolá, keď budú musieť vstávať. Pomôže vám to dostať sa z postele skôr, pretože na vás bude závisieť aj úspech iného človeka a nielen váš osobný.

Viac o téme: Spánok Ráno Vstávanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy