Práca pre východniarov: Závod na výrobu munície hľadá zamestnancov

Spoločnosť ZVS holding, a. s., Dubnica nad Váhom, ktorá má výrobnú prevádzku v Snine, stále hľadá a zaškoľuje nových pracovníkov. Ešte vo februári tohto roka firma avizovala zvýšenie počtu zamestnancov v letnom období z vtedajších 30 na 80. Navýšenie závisí od toho, ako rýchlo sa firme podarí nájsť kvalitných ľudí so zodpovedajúcim vzdelaním. Informovala o tom marketingová riaditeľka spoločnosti MSM Martin Lea Striežencová.

Spoločnosť podľa jej slov investovala do tejto zmeny 1,3 milióna eur. „Zaškoľovanie je pre nás dôležité, zamestnanci sa musia s novými úlohami a zodpovednosťami stotožniť a porozumieť im. Musia získať znalosti pre požadovanú kvalitu, ktorá je pre nás prioritou,“ dodala. Ešte vo februári tohto roka predseda predstavenstva Marián Goga uviedol, že v budúcom roku spoločnosť predpokladá túto investíciu znásobiť, aby sa dostala na úroveň 100 ľudí a po vybudovaní vývojového centra až k počtu 400-500 zamestnancov.

Sninský závod v súčasnosti vyrába telo pre 155-milimetrovú muníciu pre húfnice, ktoré sa dokončujú v Dubnici nad Váhom. Maximálna kapacita výrobnej linky v Snine je 3080 kusov ročne. Spoločnosť plánuje zvýšiť kapacitu na približne 20.000 vyrobených tiel striel ročne. „Je vypracovaný investičný plán, ktorý sa postupne realizuje,“ doplnila Striežencová. 

Viac o téme: Výroba Práca Závod Východ Zamestnanci Východniarov Zamestnacov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy