Otvára sa ďalší výrobný závod na Slovensku: Novej práci sa potešia najmä Záhoráci

Francúzska spoločnosť Faurecia začne od januára na Slovensku vyrábať sedačky pre automobilku Volkswagen v Bratislave. Vo výrobnej hale spoločnosti P3 nájde prácu asi 1300 ľudí. Budovu dnes otvorili po siedmich mesiacoch výstavby.

P3 park Bratislava sa nachádza severozápadne od Bratislavy, pri výjazde na Lozorno z diaľnice D2. Spoločnosť Faurecia si v ňom bude prenajímať zhruba 27.000 štvorcových metrov (m2) priestorov, na ktorých bude vyrábať sedačky pre športovo-úžitkové vozidlá koncernu Volkswagen, na začiatku pre Audi Q7.

Francúzska firma už v súčasnosti prevádzkuje závody v Hlohovci, Trnave, Košiciach, Žiline a Lozorne. Investícia tohto zamerania prevyšujúca 20 miliónov eur je celkovo jej najväčšou. "V tejto továrni bude pracovať 1300 ľudí, z ktorých bude 200 administratívnych a riadiacich pracovníkov. Presunie sa sem asi 600 ľudí z iných našich prevádzok a na budúci rok plánujeme prijať ďalších 600 až 700 ľudí pre tento nový závod," priblížil generálny riaditeľ Faurecia Slovensko Gauthier Lerouge.


Prečítajte si tiež: Dôchodky sa od budúceho roka zvýšia: Poberatelia si takto prilepšia​


„Tento projekt viac ako zdvojnásobuje množstvo ľudí, ktorí pracujú v tomto parku. Momentálne máme vo výstavbe ďalšie dve haly. Keď ich dokončíme, park bude mať spolu 215.000 m2. Verím, že v tomto okolí budeme zamestnávať zhruba 3000 ľudí u našich nájomcov,“ uviedol výkonný riaditeľ P3 pre strednú a východnú Európu Peter Bečár.

Novú investíciu víta aj starosta obce Lozorno Ľubomír Húbek, ktorý vyčíslil, že táto hala prinesie 'obecnej kase' každý štvrťrok približne 18.000 eur. „Obec je vďačná z viacerých dôvodov. Vytvorili sa pracovné miesta pre občanov, pribudnú peniaze na rozvoj infraštruktúry. Vďaka priemyselným parkom nie sme hladová dolina, skôr naopak. Máme na rozvoj, máme úspešných, zamestnaných a bohatých ľudí,“ zdôraznil.

V nasledujúcich mesiacoch bude v hale prebiehať validácia a testovanie strojov, aby sa mohla začiatkom budúceho roka spustiť ostrá výroba.

Viac o téme: Výroba Práca Zamestnanie Závod Záhorie Výrobe
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy