Personalisti sa pučia od smiechu: Toto zažili na videopohovoroch, vy sa tomu vyvarujte

Zdroj: Getty Images

Súčasná doba zmenila spôsob prijímania nových zamestnancov. Osobné pohovory nahradili tie cez kameru telefónu či počítača. Zmena však nespočíva len vo forme pohovoru, ale tiež aj v zážitkoch, ktoré sa môžu počas takéhoto online rozhovoru pritrafiť. Personalisti prezradili, aké šialené a vtipné príhody zažili počas digitálnych pohovorov. Zabavte sa na nich aj vy, ale čo je dôležitejšie - určite sa im vyvarujte.

 

 

  1. Pozor na spodnú časť oblečenia
    Videopohovor sa s mladým, príjemne komunikujúcim mužom, vyvíjal dobre. Spĺňal požiadavky, ktoré sme uviedli v pracovnom inzeráte, pôsobil ako priateľský typ, takže sme si ho vedeli predstaviť v našej spoločnosti. Spýtala som sa ho na jeho predchádzajúce projekty, pri ktorých naradostene odpovedal, že ich niekoľko má aj vo fyzickej podobe a ukáže mi ich na kameru. Ako sa zdvihol zo stoličky a natiahol sa k poličke, jeho spodná časť tela sa dostala priamo pred kameru počítača. Mladík pravdepodobne zabudol, že nie je kompletne oblečený, a tak sa nám s kolegyňou pred očami zjavili jeho boxerky s potlačou ružových plameniakov. Zarazene sme pozerali na obrazovku a zadržiavali smiech. Mladík si to našťastie hneď uvedomil, rýchlo si sadol a začal sa ospravedlňovať. Nakoniec sme sa na tom dobre bavili a rozhodli sa, že nad takýmto malým prešľapom prižmúrime oko. S kolegyňou sme však medzi sebou tohto mladíka už nenazvali inak ako Plameniak. 
  2. Pes, ktorý nechce, aby jeho pán získal prácu
    Počas jedného videopohovoru zrazu zmizol uchádzač z obrazu. Kamera sa chýbala hore-dole, zo strany na stranu, videli sme len nejasné machule a počuli sme, ako uchádzač v pozadí zúfalo kričí na svojho psa, aby okamžite pustil jeho počítač. Po chvíľke sa uchádzač objavil na obrazovke, ospravedlňujúc sa, že mu na počítač skočil jeho pes a začal sa s ním hrať. Žartovali sme, že psík asi nechcel, aby jeho majiteľ išiel do práce.
  3. Manželka v pozadí
    Jeden uchádzač sa rozhodol mať videopohovor v kuchyni. Na tom by nič nebolo, keby jeho manželka v pozadí práve nepripravovala obed. Počas toho, ako rozprával, som počula a videla, ako vykladá umývačku, ako vyberá hrnce alebo ako kričí na deti, aby sa prišli najesť. Pohovor som rýchlo ukončila. K videopohovoru je potrebné pristupovať rovnako seriózne a vážne ako k osobnému stretnutiu. Na osobný pohovor by ste tiež nepriviedli celú rodinu.
  4. Našepkávajúca mama
    Počas videopohovru s jedným kandidátom som mal pocit, že počujem aj iný hlas. Najprv som si myslel, že je to uchádzačova rodina, ktorá je s ním v byte, ale potom som začul, že kandidát tento tichý šepot opakuje. Niekto bol s ním v miestnosti a radil mu, ako správne odpovedať. Nedalo mi a spýtal som sa, či je s ním ešte niekto iný v izbe. Z uchádzača nakoniec vyliezlo, že jeho mama chcela byť pri pohovore aby sa uistila, že nič nepokazí. Už sa mi stalo, že dokonca na osobný pohovor prišli rodičia kandidáta a chceli byť na pohovore s ním, ale takýto uchádzač nemá vo firme absolútne žiadnu šancu.

Viac o téme: Práca Hľadanie práce Online pohovor
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: hr.sparkhire; Foto: GettyImages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy