8 povolaní pre ľudí, ktorí chcú žiť v malom meste: Tu si dobre zarobíte a vyhnete sa ruchu veľkomesta

Zdroj: Getty Images

Netúžite žiť vo veľkom meste, no radi by ste si našli slušne platené pracovné miesto? Existuje niekoľko možností, ako sa to dá. Stačí si vybrať správnu pozíciu, ktorú je potrebná v každom meste a je relatívne dobre platovo ohodnotená. Pozrite sa, akú pozíciu by ste si mali vybrať, ak sa vám za prácou nechce presťahovať a radšej by ste si užívali pokoj malého mesta.

 

 

 

  1. Barber/kaderník
    Trendy účesy, moderná úprava vlasov a brady u pánov. Byť pekní a upravení chcú byť ľudia v každom meste, nielen v tom hlavnom. Ak ste šikovný barber alebo kaderník a vybudujete si stálu klientelu, o dobrý zárobok nebudete mať núdzu.
  2. Účtovník
    Priemerný plat vyše 1 000 eur a k tomu pohoda malého mesta? Výhodou je, že ak sa chcete stať účtovníkom, stačí si urobiť účtovnícky kurz a začať naberať pracovné skúsenosti.
  3. Remeselník
    Svoju dielňu môžete mať pokojne aj na „konci sveta“, kde si budete spokojne nažívať, stačí, ak sa pochválite svojou prácou na internete, aby ste zasiahli čo najväčší okruh potenciálnych zákazníkov. Ak sa osvedčíte ako zručný remeselník, ktorý vytvára to, čo sa zákazníkom páči, peniaze sa vám budú len tak sypať.  
  4. Dentálny hygienik
    Priemerný plat vyše 900 eur na malé miesto nie je zlý, čo poviete? V malých mestách sú lacnejšie byty, ak sa presuniete na vidiek, cenovo dostupný bude aj menší dom.
  5. Grafický dizajnér na voľnej nohe
    Je úplne jedno, či bývate v malej dedine alebo vo veľkomeste, ako grafický dizajnér na voľnej nohe vás oslovia zákazníci z celého sveta. Jediné, čo musíte splniť, sú termíny. Dodávať vyhotovené zadania načas a v špičkovej kvalite. Nepotrebujete ani zamestnávateľa a vašou kanceláriou bude váš byt alebo dom.
  6. Lekárnik
    Na Slovensku sa platy na tejto pozícii pohybujú na úrovni 1 000 eur. A to nie je zlý plat, ak si nažívate v malom meste, čo poviete?
  7. Policajt
    Nástupný plat je síce nižší, postupne sa ale, odpracovanými rokmi služby, zvyšuje.
  8. Lekár
    Ak sa ešte len rozhodujete o svojej kariére a radi by ste ostali pracovať vo svojom rodnom meste, zvoľte si štúdium medicíny. Závisí od vybranej špecializácie a atestácií, no zarobiť si viete veľmi slušne.
Viac o téme: Práca Povolanie Malé mesto
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: countryliving; Text: ext; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy