11 slušne platených pozícií na Slovensku: V tejto práci sa ľudia vôbec nemajú zle

Zdroj: Getty Images

Ktoré povolania sú na Slovensku dobre platené? Ak zvažujete zmenu práce alebo sa o svojom budúcom povolaní ešte len rozhodujete, skúste zvážiť niektoré z nasledujúcich zamestnaní. Platy na týchto pozíciách nie sú na zahodenie, veď sa pozrite sami.

 

 

 

 

  1. IT ANALYTIK
    Jeho každodennou úlohou je používať svoje logické myslenie na „200%“, riešiť doslova až nemožné technické úlohy. Hlavnú úlohu v tomto zamestnaní hrá skúsenosť, logické myslenie a schopnosť riešenia problémov. Plat IT analytika sa môže pohybovať v priemere 1954 eur mesačne.
  2. STROJNÝ INŽINIER
    Ak rozumiete rôznym mechanizmom a strojom, táto práca je pre vás skutočne tou najlepšou voľbou, najmä vzhľadom na skutočnosť, že si tu môžete zarobiť v priemere 1259 eur.
  3. VETERINÁR
    Máte radi zvieratká, baví vás chémia a biológia a chcete študovať medicínu? Byť zverolekár je v dnešnom svete vyhľadávané povolanie. Domácich maznáčikov je veľa a milovníkov domácich maznáčikov ešte viac. S čím môžete rátať? So mzdou niečo nad 1 000 eur mesačne, môže byť?
  4. SOFTVÉROVÝ VÝVOJÁR
    Táto práca bude vždy žiadaná - dôvodom je rýchly pokrok technológií a potreba profesionálov, ktorí prinesú rýchlejšie a lepšie výsledky. Aj preto táto profesia patrí medzi najlepšie platené. Ako softvérový vývojár sa môžete zmeniť na umelca, filmového režiséra či skvelého hudobníka, pričom vám bude stačiť váš vlastný počítač. A k tomu všetkému je práca softvérového vývojára ešte aj výborne platená - môže vám priniesť krásne príjmy až 2000 eur mesačne.
  5. ART DIRECTOR
    Máte estetické cítenie, potrebnú dávku kreativity, lásku k dizajnovým kúskom a marketing vám nie je cudzí pojem? Ak disponujete s týmito vlastnosťami, suma 1830 eur môže byť váš pravidelný mesačný príjem.
  6. FARMACEUT
    Zaujíma vás medicína, no nechcete byť lekárom? Vyberte si prácu farmaceuta. Plat 1200 eur mesačne dostanete, ak sa vyznáte v liekoch a ste empatický voči pacientom.
  7. PRÁVNIK
    Profesia právnika si na začiatku vyžiada svoje dane v podobe väčších investícií, neustáleho sa učenia a takmer žiadneho voľného času. No vyplatí sa, veď nakoniec vás čaká slušná mzda v priemere 1432 eur.
  8. ZUBÁR
    Ak sa vám pri myšlienke vŕtania zubov iných ľudí nedvíha žalúdok, priam naopak: zvuk vŕtačky máte radi a okrem toho aj medicínu, práca zubára môže byť dobrým zdrojom príjmov, prinesie vám 1448 eur mesačne.
  9. CHIRURG
    Ak je pre vás "zubarina" slabá káva, pokojne môžete byť aj chirurgom. Neprekáža vám pohľad na krv, pohľad na vnútornosti človeka? Ak sa stanete odborníkom vo svojom odbore, môžete si zarobiť v priemere od 1000 eur vyššie. Ak máte záujem latku posunúť ešte o level vyššie, stále je tu odbor plastickej chirurgie.
  10. LETUŠKA
    Premýšľali ste niekedy o tom, aký majú letušky deň? Nielen, že cestujú po celom svete zadarmo a trávia väčšinu dňa v luxusných lietadlách, stretávajú sa tiež s mnohými  zaujímavými ľuďmi. Jediná vec, ktorú musia robiť, je podávanie jedál a nápojov cestujúcim na palube lietadla a prípadne upokojovať pasažierov. Za môžete tešiť na 1200 eur plus rôzne benefity.
  11. FOTOGRAF
    Byť fotografom patrí k najzábavnejším a najjednoduchším pracovným pozíciám. Ak milujete zachytávanie momentov pomocou objektívu, je to práca pre vás. Zatiaľčo v minulosti musel fotograf ovládať umenie fotenia a fotogrfie vlastnoručne vyvolať, dnes vám stačí si vybrať ten správny fotoaparát a naučiť sa ho používať. V súčasnosti je veľa workshopov a návodov na to, ako rozvíjať svoje zručnosti v oblasti fotografovania. Ako fotograf na plný úväzok môžete získať okolo 1200 eur mesačne.
Viac o téme: Plat Mzda
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: carreeraddict, topdesat; Text: kch; Foto: gettyimages

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy