7 trikov, ktoré musíte ovládať, ak chcete uspieť na pohovore: Koľké z nich poznáte?

Dobrých rád, ktoré vám môžu pomôcť zvládnuť pohovor, nie je nikdy dosť. Toto je sedem užitočných trikov, ktoré vám pomôžu zvládnuť pohovor ľahšie, ukázať personalistovi, že ste zaujímavý kandidát, ktorý má potenciál. Poznáte niekoľké z týchto siedmich rád a odporúčaní? Inšpirujte sa nimi.

 

 

 

 

  1. Pripravte si dobré otázky
    Ak sa naučíte položiť personalistovi dobré otázky, ukážete tým svoj záujem a zápal pre prácu, o ktorú sa uchádzate. Je naozaj výzvou premyslieť si, na čo by ste sa mohli spýtať, spíšte si preto pár zaujímavých otázok už počas vašej prípravy na pohovor.
  2. Prelomte ľady
    Pripravte si zaujímavú úvodnú reč, ktorou sa vám podarí dostať do pohody a vytvoriť príjemnú atmosféru počas celého pohovoru.
  3. Strážte si svoju reč tela
    Dajte si záležať na tom, aby z vás vyžarovalo sebavedomie. Sedieť zhrbený, „objímať sa“ v ramenách, často sa dotýkať tváre či krku, prípadne sedieť oproti personalistovi s prekríženými rukami naznačuje všetko, len nie, že ste „v pohode“ a s dostatkom sebadôvery.
  4. Buďte tak akurát úprimný
    Niekedy sa uchádzači chcú tak zapáčiť personalistovi, že si vo svojich odpovediach poriadne vymýšľajú. Správnym riešením je však zostať realistický a úprimný – avšak otvorený buďte len do istej miery. Ak sa vás napríklad spýtajú, čo vás motivuje v práci, nepovedzte, že jediné, prečo ráno vstávate do práce, je plat. Nepochybne, je to úprimná odpoveď, zamestnávatelia však vedia, že zadarmo pre nich pracovať nebudete. Pýtajú sa skôr na to, akým spôsobom sa dokážete namotivovať a dosiahnuť úspechy.
  5. Nezabudnite na platový prieskum ešte pred pohovorom
    Prísť na pohovor s prehnanými platovými požiadavkami je chyba. Na vašu škodu však bude aj to, ak si vypýtate príliš málo. Na internete dnes ľahko nahliadnete do platových databáz, rýchlo si môžete zistiť, aké sú priemerný platy na danej pozícii. Prispôsobte tieto údaje vašim schopnostiam a skúsenostiam a výsledne číslo prezraďte na pohovore personalistovi.
  6. Spýtajte sa na ďalší postup
    Ukážte záujem, že vám na danej pozícii naozaj záleží. Neodíďte z pohovoru bez toho, aby ste nevedeli, ako bude výberový proces pokračovať.
  7. Pošlite personalistovi perfektný ďakovný mail
    Je to skvelý spôsob, ako sa „pripomenúť“ a ukázať, že máte veľký záujem o prácu v danej spoločnosti. Postačí len pár viet o tom, že personalistovi ďakujete za pozvanie na pohovor, že stretnutie s ním bolo veľmi príjemné a tešíte sa na jeho e-mail či hovor, v ktorom vás bude infomovať o ďalšom postupe.
Viac o téme: Rady Triky Pohovor Úspech Úspešný Ako Pohovore Uspieť Pohovoru
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy