10 znakov, že ste nadpriemerne inteligentný, aj keď si to o sebe možno nemyslíte

Poznáte to – mnohí ľudia sú presvedčení o svojej genialite. Väčšinou sú to tí, ktorí majú sebavedomia na rozdávanie. V skutočnosti to však tak vôbec nemusí byť – to, aká je vaša úroveň inteligencie, nezávisí od toho, ako vás vidieť či počuť. Na svete je množstvo extrémne inteligentných ľudí, ktorí na seba nepotrebujú priťahovať pozornosť. Možno sa dokonca na prvý pohľad zdajú priemerní, no presvedčia vás svojou múdrosťou a rozhľadenosťou. Patríte medzi nich aj vy? Overte si to - toto je 10 znakov nadpriemerne inteligentných ľudí.

  1. Ste nočný typ
    Nedávne výskumy ukázali, že ľudia, ktorí preferujú byť hore dlho do noci a lepšie sa im pracuje v nočných hodinách, majú vyššie IQ než ranné typy ľudí.
  2. Ste tichý
    Existuje množstvo mylných tvrdení o tichých ľuďoch – označujú ich za introvertov či tých, ktorí neznášajú socializovanie. To však nemusí byť nutne pravda. Tichí ľudia len proste niekedy potrebujú viac času na premýšľanie o tom, čo chcú povedať a podali adekvátnu odpoveď.
  3. Čelíte svojím problémom
    Nahromadilo sa vám veľa problémov, no vy sa nimi nenecháte položiť či ovplyvniť? Radšej sa zaoberáte tým, ktorý z nich vyriešiť ako prvý? To je spôsob, ako fungujú ľudia s nadpriemerne vysokým IQ.
  4. Ste radi informovaný
    Ľudia s vysokým IQ chcú mať prehľad v najnovších informáciách. Radi získavajú novinky, zaujímajú sa o to, čo sa aktuálne deje či už v ich okolí, ale aj v globále.
  5. Stretávate sa s inteligentnými a kreatívnymi ľuďmi
    To, s kým sa stretávate, najlepšie odráža to, aký ste. Ak ste nadpriemerne inteligentný človek, vyberáte si čo najpodobnejších ľudí – ktorí sú chytrí, kreatívni, kultúrni.
  6. Snažíte sa o dokonalosť
    Nadpriemerne inteligentní ľudia sú perfekcionisti. Vždy sa snažia zlepšovať, vylepšovať, posunúť sa o kúsok ďalej než minule. Táto snaha o dokonalosť sa ukazuje v rozličných aspektoch života – či už ide o to, aby vyzerali čo najlepšie, alebo odovzdali bezchybnú prácu, prípadne sú schopní trénovať nekonečne veľa hodín, aby si zlepšili svoj prstoklad pri hre na klavíri.
  7. Ste k sebe dosť kritický
    Je veľa ľudí-narcisov, ktorí často klamú so zámerom, aby im ostatní hovorili, akí dobrí sú v niečom. Nadpriemerne inteligentní ľudia však majú so sebou samým mnoho „problémov“ – sú na seba jednak dosť prísni, uvedomujú si tiež, v čom spočívajú ich chyby a nedokonalosti.
  8. Venujete sa viacerým projektom súčasne
    Jasný indikátorom toho, že jednáte s nadpriemerne inteligentným človekom, je aj fakt, že táto osoba je veľmi zaneprázdnená a svoju pozornosť venuje viacerým projektom súčasne. Pravdepodobne sa učí najužitočnejšie frázy vo francúzštine, opakuje si nemčinu a zároveň získava základy mandarínčiny.
  9. Pýtate sa správne otázky
    Keď sa rozprávate s inteligentným človekom, nestane sa, že vám bude skákať do reči, prípadne bude prednášať dlhé monológy. Vlastne bude skôr ticho sedieť a počúvať, čo hovoríte. Keď však prehovorí, bude to stáť za to. Trafí klinec po hlavičke, dá vám dobrú radu či užitočný tip alebo len jednoducho položí tú správnu otázku.
  10. Nemyslíte si, že ste nadpriemerne inteligentný
    Je to asi paradox, ale ľudia, ktorí majú nízku mieru kompetencií, veľmi často preceňujú svoje schopnosti. Naopak, vysoko kompetentní ľudia sa zas trochu podceňujú. Je to spôsobené tým, že čím viac ste inteligentný, informovaný a zručný, tým viac si uvedomujete, koľko toho ešte neviete a čo všetko ešte môžete zlepšiť.

 

 


Prečítajte si tiež: Čo si o vás zisťujú personalisti? Na toto sa pýtajú vášho bývalého zamestnávateľa​


Viac o téme: Vysoké Inteligentný Znaky Inteligencia Zmerať IQ Znakov Inteligenciu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy