Patríte aj vy v práci medzi suchárov? Týchto 14 znakov vám odhalí, či ste extrémne nudný človek

Ilustračné fotoIlustračné foto

Suchári v práci (i mimo nej) nepatria medzi obľúbených. Je s nimi málo zábavy, väčšinou sa s nimi nedá dobre porozprávať – jednoducho nepatria medzi ľudí, ktorých chcú ľudia stretnúť v kuchynke. Máte aj vy pocit, že ste nudný? Je normálne, ak občas nemáte kapacity zaujať ľudí okolo seba. Ak sa však nájdete vo väčšine z nižšie uvedených bodov, asi by ste mali spraviť niečo so svojím životom, ak nechcete, aby vás ľudia radili do kategórie nezaujímavých suchárov.

 


 

  1. Nudní ľudia vedú nevyrovnané konverzácie
    Ich problémom je, že nevedia nájsť rovnováhu medzi rozprávaním a počúvaním. Buď sa nevedia zastaviť v rozprávaní, prípadne druhej strane poskytnú priestor, no vôbec ju nepočúvajú.
  2. Nudní ľudia nevedia posúdiť, či ľudí nudia
    Chýba im totiž schopnosť čítať reč tela ľudí, s ktorými sa rozprávajú. Možno to nevedia, možno to zámerne ignorujú. Je však dôležité naučiť sa rozoznať signály, ktoré môže druhý človek vysielať a hovoriť vám: „Vôbec ma nezaujíma, čo mi rozprávaš, ale snažím sa byť slušný.“
  3. Nudní ľudia nevedia ostatných rozosmiať
    Humor je schopnosť posúdiť myšlienku z rôznych perspektív a potom ju vtipne napasovať do situácie či na konkrétneho človeka. Táto schopnosť však nudným ľuďom chýba.
  4. Nudní ľudia nemajú počas rozhovorov čo povedať
    Nudní ľudia nemusia byť len tí, ktorí sú počas rozhovorov ticho. Medzi nudných ľudí patria aj tí, ktorí sú hlasní a je ich všade počuť, avšak to, čo rozprávajú, vôbec nie je zaujímavé, hoci si to oni myslia.
  5. Nudní ľudia robia stále tú istú vec
    Majú stále jeden a ten istý program, rituál, ktorý pravidelne opakujú. Problémom je, že ho ani nechcú zmeniť. Napríklad chodia každý piatok do rovnakého podniku a akékoľvek vybočenie – ísť napríklad na turistiku, je pre nich neprijateľné.
  6. Nudní ľudia nemajú vlastný názor
    Chýba im totiž schopnosť kriticky myslieť o svete okolo nich, tým pádom sa im ťažko zapája do konverzácií. Ak sa aj zapoja, často len opakujú názory, ktoré si vypočuli alebo prečítali inde.
  7. Nudní ľudia nevedia porozprávať dobrý príbeh
    Na to, aby ste niekoho zaujali, je potrebné byť dobrým rečníkom. Nudní ľudia však nevedia  rozprávať, nevedia, ako pracovať so slovom a zaujať spoločnosť, v ktorej sa nachádzajú.
  8. Nudní ľudia nemajú nič nové, čo by doplnili
    Ak patríte medzi ľudí, ktorí nie sú pre ostatných inšpiráciou či niekým, od koho sa možno niečo nové naučiť, aj vy patríte do kategórie nudných ľudí.
  9. Nudní ľudia sa nevedia na vec pozrieť z inej perspektívy
    Chýba im totiž základná vec, a tou je emocionálna inteligencia (EQ). Nevedia sa vcítiť do iného človeka, ktorý môže očakávať od konverzácie niečo iné.
  10. Nudní ľudia nezapájajú nikoho ďalšieho do konverzácie
    Ani si neuvedomia, že aj niekoho iného by mohli vtiahnuť do diskusie. Sú totiž naplno zamestnaní rozprávaním toho, čo považujú sa dôležité. Ostatných okolo seba doslova ignorujú.
  11. Nudní ľudia rozprávajú monotónne
    Ak človek nepracuje s hlasom a nedáva do príbehu žiadne emócie, nemožno čakať, že ho ostatní budú považovať za príjemného či zaujímavého spoločníka, s ktorým rozhovory stoja za to.
  12. Nudní ľudia sú neustále negatívni
    Ľudia, ktorí sa neustále sťažujú a ponosujú, sú tiež považovaní za nudných. Ich okolie totiž vie, že ich pri najbližšom stretnutí ničím neprekvapia. Stále sa budú stavať do polohy obete, proti ktorej stojí celý svet aj osud, alebo zo svojho nešťastia budú obviňovať všetkých naokolo.
  13. Nudní ľudia sa neustále opakujú
    Poznáte človeka, ktorý pri stretnutí s vami opakuje stále dookola ten istý príbeh? Opakovaním toho istého si vyslúžite povesť nudného človeka. Ak neviete, o čom sa s ľuďmi rozprávať, začnite napríklad sledovať správy.
  14. Nudní ľudia sa stále nudia
    ​Zdá sa vám to ako paradox? Nudného človeka však ľahko spoznáte tým, že často hovorí, ako sa nudí. To, že opakuje stále tie isté činnosti dookola a nechce z nich vybočiť, spôsobuje, že si len ťažko hľadá niečo, čím by sa zabavil.
Viac o téme: Suchý Nuda Človek Suchár Nudný Práci EQ Nezaujímavý Nevýrazný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy