Máte problémy so spánkom? Doktor vymyslel metódu, vďaka ktorej zaspíte do 60 sekúnd

Viete, že vás čaká náročný deň v práci, no aj napriek tomu, že ste sa do postele uložili skôr, sa vám nedá zaspať? Prehadzujete sa v posteli, skúšate „rátať ovečky“, gúglite si, aké triky zaberajú, ak sa vám nedá privolať spánok? Trik tohto doktora vám pravdepodobne uľahčí fungovanie. Naučte sa, ako bleskovo zaspať.

 

 


 

Nespavosť je problém, ktorý trápi mnohých ľudí. Problémy zaspať, zobudenie sa uprostred noci a neschopnosť znovu zaspať – toto všetko je veľmi stresujúce a môže to mať negatívne vplyvy na vaše celkové zdravie. Ľudia s týmito ťažkosťami skúšajú množstvo techník a metód, ktoré by im pomohli vyriešiť ich. Len máloktoré však naozaj zaberajú. Ak medzi týchto nešťastníkov patríte aj vy, tento článok vám možno zmení život.

Lekár Andrew Weil totiž objavil revolučnú metódu, ktorou môžete „natrénovať“ svoj mozog na to, aby zaspal do 60 sekúnd. Odborník sa inšpiroval jogou a šikovnými dychovými cvičeniami, konkrétne jedným z nich nazývaným „4-7-8“.

Je to veľmi jednoduché a ľahké a lekár garantuje, že zaspíte za menej ako minútu. Čo je najlepšie, nepotrebujete žiadne vybavenie, nástroje či pomôcky, jednoducho stačí dodržiavať inštrukcie a problémy so spánkom by vás už nemali trápiť.
 

Jednoduchý návod, ako zaspať do 60 sekúnd

  1. Vydýchnite naplno nahlas cez ústa.
  2. Zatvorte ústa a nadýchnite sa cez nos, počítajte do štyri.
  3. Zadržte dych na 7 sekúnd.
  4. Vydýchnite naplno nahlas cez ústa, počítajte do osem.
  5. Opäť sa nadýchnite cez nos a celý cyklus opakujte ešte trikrát.

Lekár Weil radí, že najdôležitejšie je sústrediť sa na dýchanie – nádychy aj výdychy by mali byť hlboké. Práve to by malo mať pozitívne účinky na váš mozog, uvoľnenie mysle a zníženie srdcového tepu.

Zdá sa vám to príliš jednoduché? Za vyskúšanie nič nedáte. Podeľte sa s nami v komentári o skúsenosť s touto metódou.

Viac o téme: Spánok Problémy Problém Neviem Nespavosť Spať Zaspať So Insomnia Spánkom
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: ewao; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy