7 psychologických trikov, ktoré donútia ľudí, aby si vás obľúbili: Toto by ste sa mali naučiť

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Ak chcete dosiahnuť úspech, mali by ste sa spojiť so správnymi ľuďmi. Táto spolupráca však môže byť ešte viac efektívnejšia, ak medzi vami vládnu priateľské vzťahy a máte sa radi. Dá sa však niekomu rozkázať, aby vás mal rád? Nie tak celkom, ale ovplyvniť to do istej miery môžete. Ako? Jednoduchými trikmi, ktorými dokážete pôsobiť na myseľ ľudí. Toto je sedem trikov, ktoré by ste sa mali naučiť, ak chcete, aby si vás ľudia obľúbili.

 

 

 

  1. Začnite ľudí prosiť o láskavosť
    Ak niekoho presvedčíte, aby vám urobil láskavosť, začne si hneď identifikovať, prečo to pre vás urobí. Typické odôvodnenie býva, že ste jeho priateľ, má vás rád, alebo preto, že vás považuje za osobu, ktorá si láskavosť zaslúži. A práve tieto dôvody vám dokonale poslúžia – nielen tým, že získate pomoc, ale druhá strana o vás začne uvažovať tým správnym spôsobom.
  2. Skúste zostať ticho
    Ak niekomu položíte otázku, no jeho odpoveď je pomalá, netlačte naňho, aby sa konverzácia posunula či zrýchlila. Zostať ticho je vašou výhodou. Práve ticho je pre tých, ktorí majú odpovedať, prejavom, že vás ich odpoveď naozaj zaujíma a povzbudzujete ich tým k rozprávaniu.
  3. Otvorené dlane sú znakom dôvery
    Ak s ľuďmi komunikujete a pri používaní gest zapojíte aj otvorené dlane nasmerované priamo na človeka, dáte mu tým najavo, že vám môže dôverovať. Toto gesto tiež naznačuje, že ste priateľský a otvorený.
  4. Prikyvovanie hlavou počas konverzácie naznačuje ľuďom, že súhlasíte s tým, čo hovoria
    Ak nabudúce budete chcieť „vyhrať“ v diskusii, skúste počas toho, ako rozprávate, prikyvovať hlavou. Ľudia totiž nevedomky opakujú reč tela ľudí okolo seba. Ak teda chcete niekoho presvedčiť o svojom názore, kývajte hlavou – takýmto spôsobom si nakloníte ľudí na svoju stranu a ľahšie ich presvedčíte.
  5. Nohy ľudí naznačujú záujem, všímajte si ich
    Keď sa s niekým rozprávate, venujte pozornosť aj jeho nohám. Ak jeho chodidlá smerujú na vás, naznačujú záujem a to, že vás naozaj počúva.
  6. Keď sa s niekým novým zoznámite, použite jeho meno v konverzácii, aby ste si ho zapamätali
    Cieľom je opakovať jeho meno aspoň trikrát počas prvých 5 minút. Funguje to naozaj spoľahlivo, ale snažte sa, aby opakovanie mena človeka, ktorého ste práve spoznali, pôsobilo prirodzene. Snažte sa meno človeka uplatniť vo frázach napríklad „Ahoj, _____“, „ Teší ma, ____“ alebo „Odkiaľ si, _____“.
  7. Ak ukážete nadšenie, ľudia si vás obľúbia
    Ak pri stretnutí s človekom preukážete nadšenie, ľudia prirodzene odzrkadlia vaše správanie. Je to jednoduchý spôsob, ako zapôsobiť na ľudí už pri prvom stretnutí a vytvoriť dobrý dojem.
Viac o téme: Mali Aby Triky Ľudí Obľúbený Byť Ako Donútiť Ma Radi
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: cnbc.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy