Predĺženie pracovného pomeru na dobu určitú.

poradňaporadňa

15.6.2009 som uzatvorila pracovný pomer na dobu určitú do 31.7.2010 na miesto, ktoré bolo voľné, nikto tam nepracoval. Sama som sa musela všetko naučiť, bez zaúčania. Zmenilo sa vedenie, a teraz mi chcú predĺžiť zmluvu na dobu určitú do 15.6.2011. Vidím v tom špekuláciu, je to v poriadku?

Poradňa:Problematikou opätovne dohodnutého a predlženého pracovného pomeru sme sa zaoberali v našom článku Opätovné dohodnutie pracovného pomeru na dobu určitú.

. Ďalšie predĺženie alebo opätovné dohodnutie pracovného pomeru na určitú dobu do dvoch rokov alebo nad dva roky je možné len z dôvodu stanovených v ustanoví § 48 zákonníka práce, a to najmä zastupovanie zamestnanca, vykonávanie prác, pri ktorých je potrebné podstatne zvýšiť počet zamestnancov na prechodný čas nepresahujúci osem mesiacov v kalendárnom roku, vykonávanie prác, ktoré sú závislé od striedania ročných období, každý rok sa opakujú a nepresahujú osem mesiacov v kalendárnom roku (sezónna práca),vykonávania prác, pre ktoré sa vyžaduje vzdelanie umeleckého smeru, vykonávania prác tvorivého zamestnanca vedy, výskumu, vývoja. Dôvod na takéto predĺženie alebo opätovné dohodnutie pracovného pomeru sa uvedie v pracovnej zmluve.

19.07.2010



Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
Viac o téme: Kariera2010 Pravna poradna
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy