Mení sa zmluva pri zmene pozície v novej pobočke firmy?

V rámci trvajúceho pracovného pomeru nie je možné opätovne dojednať skúšobnú dobu.V rámci trvajúceho pracovného pomeru nie je možné opätovne dojednať skúšobnú dobu. Zdroj: photl.com

Pracujem vo firme s celoslovenským pôsobením, ktorá má viacero pobočiek, pričom každá pobočka má svojho riaditeľa, s ktorým sa podpisujú pracovné zmluvy. Pracujem tu už viac ako 11 rokov a mám zmluvu na dobu neurčitú. Teraz by som chcel zmeniť zamestnanie v rámci firmy, prejsť z pozície jednej pobočky na inú pozíciu v druhej pobočke. Ako mám postupovať? Vraj musím dať v súčasnej pobočke výpoveď a vyčerpať si dovolenku. Môžem v novej pobočke dostať pracovnú zmluvu na dobu určitú aj so skúšobnou dobou?

Poradňa: Zamestnávateľ je právnická alebo fyzická osobu, ktorá zamestnáva aspoň jednu fyzickú osobu v pracovnoprávnom vzťahu. Pokiaľ je zamestnávateľom obchodná spoločnosť (najčastejšie spoločnosť s ručením obmedzeným alebo akciová spoločnosť) , t.j. právnická osoba,  takýto zamestnávateľ je zapísaný v ochodnom registri. Skutočnosť, že v rámci spoločnosti existuje viacero pobočiek, neznamená, že pobočky sú samostanými zamestnávateľmi.

Oprávnenie podpisovať , t.j. vykonávať v mene zamestnávateľa určité právne úkony, môže vyplývať v konkrétnej spoločnosti z poverenia alebo podpisového poriadku, ktorým vedenie spoločnosti poverilo vedúceho zamestnanca  (riaditeľa  pobočky), aby v mene zamestnávateľa vykonával určité právne úkony.

Pokiaľ sa však jedná o tú istú spoločnosť, t.j. tú istú právnickú osobu, všetci zamestnanci všetkých pobočiek  sú zamestnaní v rovnakej spoločnosti, preto aj zmena pracovnej pozície  sa bude uskutočnovať dohodou o zmene podmienok pracovnej zmluvy, pričom táto pracovná zmluva a ňou založený pracovný pomer budú stále trvať.

V rámci trvajúceho pracovného pomeru nie je možné opätovne dojednať skúšobnú dobu ani postupovať pri preplatení dovolenky ako pri skončení pracovného pomeru  (čerpanie dovolenky zamestnávateľ môže nariadiť).

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk>

Viac o téme: Zmena Pozície Pobočka Pozícia Miesta
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa
 
Staršie správy
Staršie správy