Najbizarnejšie situácie kandidátov na pohovore. Vy sa im radšej vyhnite!

Po pár minútach rozhovoru prerušil kandidát personalistu a oznámil mu, že musí ísť do auta skontrolovať svojho psa.Po pár minútach rozhovoru prerušil kandidát personalistu a oznámil mu, že musí ísť do auta skontrolovať svojho psa. Zdroj: photl.com

Kandidát prišiel na pohovor sám, avšak po pár minútach rozhovoru, prerušil personalistu a povedal mu, že musí ísť skontrolovať svojho psa v aute. V minulom roku viacerí kandidáti potrápili personalistov nevhodnými otázkami alebo činmi.

Americký personalista Robert Half prináša zážitky z pracovných pohovorov, ktoré vykonal v minulom roku. Kandidátom sa pýtal aj štandardné otázky typu: „Prečo chcete pracovať v našej spoločnosti? Kde sa vidíte o päť rokov? Aké sú vaše silné a aké slabé stránky?“ Prinášame vám nevšedné reakcie uchádzačov, ktorí na tieto otázky odpovedali.

Reakcie kandidátov na štandardné otázky

Prečo by sme vás mali zamestnať?

  • Pretože som rocková hviezda.
  • Pretože mám tri deti.
     

Aké sú vaše slabé stránky?

  • Nemám rád davy ľudí.
  • Mojou slabosťou je, že vždy poviem všetko, čo mám na jazyku.
  • Pri kontakte s druhými ľuďmi sa často stretávam s nepochopením.
  • Príliš dôverujem ľuďom a som naivná, hlavne ak ide o vzťahy s partnermi.
     

Nevhodné otázky, ktoré kládli kandidáti na konci pohovoru:

  • Musím byť v práci každý deň?
  • Mohli by ste ísť so mnou na rande?
  • Môžem vás previesť v mojom novom aute?
  • Môže tento test za mňa dokončiť môj manžel?
  • Je váš šéf slobodný?
  • Ako využívate obedňajšiu prestávku?
  • Kedy môžem ísť na dovolenku po mojom nástupe do zamestnania?
     

Situácie, ktoré „vyviedli“ kandidáti počas pohovoru
 

  1. Kandidát počas pracovného pohovoru odpovedal na prvé otázky od personalistu primerane, keď však zrazu zobral svoj telefón do ruky a zavolal svojim rodičom, aby ich informoval o priebehu pohovoru.
     
  2. Personalista počas telefonického rozhovoru poprosil uchádzača, aby si na osobný pohovor priniesol referenciu od predchádzajúceho zamestnávateľa. Avšak namiesto písomnej referencie si chcel kandidát zavolať na pohovor aj svojho „referenta“. Personalistovi volal, aby zmenil dátum pohovoru, pretože daný termín s ním nemôže prísť.
     
  3. Na konci pracovného pohovoru kandidátka vyjadrila záujem získať danú pracovnú pozíciu. Nezabudla však poznamenať, že by prácu rada získala, ale iba v prípade, ak sa jej priateľovi bude páčiť daná spoločnosť a manažér zodpovedný za najímanie zamestnancov.
     
  4. Keď dostal kandidát otázku, prečo by chcel pracovať pre spoločnosť, odpovedal: „nad touto vecou som vážne nerozmýšľal.“
     
  5. O „faux pas“ sa postaral aj ďalší kandidát, ktorý priamo pred personalistom zavolal súčasnému zamestnávateľovi, že sa nedostaví do práce, pretože je chorý.
     
  6. Niektorí uchádzači sa dokonca odvážia konzumovať počas stretnutia s personalistom. Jeden z kandidátom si rozbalil krabicu šišiek  a začal ich jesť s ospravedlním, že ich nemá časť zjesť pred odchodom do práce.
     
  7. Ďalší kandidát dostal od personalistu otázku, prečo chce odísť zo súčasného zamestnania. Jedinou jeho odpoveďou bolo odôvodnenie, že jeho šéf je debil a nielen on, ale aj všetci ostatní manažéri.
     
  8. Kandidát prišiel na pohovor sám, avšak po pár minútach začatia rozhovoru, prerušil personalistu a povedal, že si musí ísť odskočiť skontrolovať svojho psa v aute.
     
  9. Keď dostal kandidát otázku, ako by zlepšil predaj v prípade, že získa pracovné miesto, odpovedal: „Budem musieť o tom premýšľať a potom k vám prídem.“
     
  10. Spoločnosť vyslala svojho zamestnanca, aby vyzdvihol kandidáta na letisku. Ten však ihneď po vystúpení z lietadla odmietol ísť na pohovor do firmy. Svoj odmietavý postoj odôvodnil, že je príliš chladno v ich meste, v ktorom by aj tak nechcel pracovať.

Hľadáte si prácu a túžite, aby ste získali pozvanie na pohovor? Aktivujte si agenta na vyhľadávanie pracovných ponúk a od pozvania na pohovor vás delí iba jeden krok.

Viac o téme: Rozhovor Pes Pracovný Odpovede Pohovor Majiteľ Bizarnosť Reakcie Bizarné Otázky Kandidát Činy Situácie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: businessinsider.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy