Výherkyňa súťaže Nová kariéra si už užíva výhry v súťaži

Výherkyňa Barbora Cárachová si preberá od zástupcu spoločnosti Peugeot auto, ktoré jej bude rok pomáhať budovať si kariéru.Výherkyňa Barbora Cárachová si preberá od zástupcu spoločnosti Peugeot auto, ktoré jej bude rok pomáhať budovať si kariéru. Zdroj: red.

Už len krok ju delí od ukončenia štúdia na Univerzite Komenského v Bratislave, potom môže nasadnúť do krásneho Peugeotu 2008 a vyraziť na dovolenku, na ktorej ju bude navigovať smartfón alebo tablet od Sony. Po návrate do „reality“ si môže začať hľadať prácu. S personálnym poradenstvom od Graftonu to bude ľahšie. Byt nie je problém, príspevok na nájomné za ňu utiahne Remax. Čo jej chýba je však práca. Predstavujeme vám výherkyňu súťaže Nová kariéra Barboru Cárachovú, ktorá si užíva výhry, aj keď niektoré z nich iba dočasne.

Pracovný portál Kariera.sk zorganizoval od novembra 2013 do marca tohto roka súťaž Nová kariéra. Úlohou súťažiacich bolo aktivovať si mailového agenta na zasielanie pracovných ponúk a mať uverejnený svoj životopis. Z 13 500 profilov, ktoré vyhovovali týmto kritériám bola vyžrebovaná Barbora Cárachová z Liptovskej Lužnej. Tá vyhrala na 1 rok Peugeot 2008, príspevok na nájomný byt od RE/MAX kdekoľvek na Slovensku, personálne poradenstvo od Graftonu, smartfón Sony Xperia Z1 a Sony Xperia Tablet Z. Počas prípravy na štátnice sme sa s výherkyňou Barborou porozprávali.

Z ktorej výhry sa najviac tešíte? Ktorú teraz najčastejšie využívate?

Z každej výhry mám radosť. Ak by som ich mala ohodnotiť, tak mobilný telefón je určite najpraktickejší a najčastejšie využívaný, personálne poradenstvo je pri hľadaní práce veľmi nápomocné, príspevok na nájom je veľkou finančnou injekciou, ktorú budem využívať každý mesiac počas celého roka a auto je samo o sebe skvelou výhrou. A už teraz viem, že sa mi s ním bude ťažko po roku lúčiť.

Využívali ste pracovný portál Kariéra.sk pred súťažou? Ak áno, aké ponuky práce ste vyhľadali na portáli? V čom vám bol portál nápomocný?

Na portáli som mala umiestnený životopis zhruba dva roky a za ten čas som viac-menej len sledovala ponuky, ktoré súviseli s odborom, ktorý študujem.

Na akej vysokej škole študujete?

Študujem žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave.

Barbora Cárachová Galéria fotiek (2) Zdroj: red.

Plánujete sa po skončení štúdia zamestnať v odbore, ktorý ste vyštudovali?

Mojim cieľom je nájsť si prácu, ktorá nebude pre mňa iba miestom, kde si budem musieť týždenne odsedieť 40 hodín, ale ktorá ma bude baviť. A to, aby to bolo zamestnanie v odbore, ktorý študujem, nie je podmienkou.

Aký bol váš detský sen? Čím ste sa chceli stať v detstve?

Najprv som túžila byť speváčkou, čo ma držalo do momentu, kedy som zistila, že neviem spievať. Neskôr ma lákala učiteľská dráha, avšak časom som zistila, že nemám potrebnú dávku trpezlivosti. Takže z detských snov som z logických dôvodov našťastie vyrástla.

Kto vás ovplyvnil pri výbere strednej a vysokej školy?

Určite to bolo moje okolie, teda rodina a priatelia. Avšak nemyslím si, že mali na moje rozhodnutia veľký vplyv, skôr boli v pozícii radcov, ktorí však konečné rozhodnutia nechali na mne.

Čo vám dala škola? A čo si myslíte, že vás nenaučili v škole, ale naučil vás sám život?

Škola mi poskytla teoretický základ pre prácu v médiách a za čo som jej najviac vďačná je, že mi do života priniesla niekoľko vzácnych priateľov. A život ma naučil a stále učí všetko ostatné, čoho je nepomerne viac.

Už ste využili personálne poradenstvo od Graftonu alebo ho plánujete využiť?

Po prvom stretnutí s pridelenou zástupkyňou Graftonu, ktorá bola veľmi milá a ochotná pomôcť mi s akýmikoľvek otázkami súvisiacimi s hľadaním zamestnania, sme sa dohodli na priebežných stretnutiach, ktoré sa budú odvíjať od mojej potreby kariérneho poradenstva.

Ak si chcete aj vy zmeniť k lepšiemu svoju kariéru, vytvorte si mailového agentaživotopis na stránke Kariéra.sk.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: Andrea Miklasová

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy