Stovky voľných pracovných miest: Na Kariéra EXPO v Košiciach sa predstavilo viac ako 50 zamestnávateľov

Viac ako 50 zamestnávateľov predstavilo voľné pracovné miesta na veľtrhu práce Kariéra EXPO v Košiciach. Počas celého dňa sa mohli návštevníci inšpirovať prostredníctvom prednášok spíkrov a mnohých zaujímavých hostí. Návštevníci si na veľtrhu mohli otestovať svoje jazykové a IT zručnosti, ako aj vyskúšať pracovný pohovor naživo.

Záujemcov prilákali ich nové pracovné príložitosti, pestrá ponuka aktivít a workshopov a tiež možnosť otestovať svoje jazykové a počítačové znalosti. Mladí ľudia, ktorí ešte nemajú skúsenosti na pracovnom trhu si mohli vyskúšať simulované pracovné pohovory. Túto možnosť ocenili aj uchádzači v produktívnom veku, ktorí už dlhšiu dobu neabsolvovali pracovný pohovor. Návštevníci tiež dostali profesionálne rady ako si vytvoriť moderný životopis, ktorý vie zaujať.

Vstup na veľtrh Kariéra EXPO v Košiciach bol bezplatný a prilákal rôznorodé publikum, ktoré túžilo preskúmať stovky dostupných príležitostí. Na hlavnom pódiu vystúpili zaujímavé osobnosti, ako napríklad Dalibor Cicman, generálny riaditeľ renomovanej značky GymBeam, ktorý sa venoval vplyvu zákazníckej skúsenosti na rozvoj značky, alebo známy šéfkuchár Gabriel Kocák, ktorý sa podelil o poznatky zo svojej kulinárskej kariéry. Na pódiu IT & Skills Stage odborníci hovorili o slobode v práci, umelej inteligencii, manipulácii, ale aj možnosti vzdelávania v IT na východnom Slovensku. 

Voľné pracovné miesta odprezentovali aj známe spoločnosti, ako napríklad Telekom, Doprastav, Kaufland, Lidl, IBM či EURES Slovensko. Nechýbalo ani Mesto Košice, Prešovská univerzita v Prešove, Sociálna poisťovňa, Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny alebo Ozbrojené sily Slovenskej republiky. 

Generálnym partnerom podujatia je Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Hlavným partnerom je Kaufland. Hlavným mediálnym partnerom TV JOJ. Špeciálnym partnerom podujatia Kariéra EXPO v Košiciach je EURES a Košický samosprávny kraj. Partnermi sú HRQ, Inmetric,  IT Valley Košice, Otvorená Hra a Slovenská asociácia koučov. Podujatie vzniklo pod záštitou Prešovského samosprávneho kraja a s podporou Mesta Košice. Veľtrh vznikol v spolupráci s partnermi Predpredaj.sk a Rádio VIVA.

 

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: RED, Foto: RED
 
Staršie správy
Staršie správy