Ako si nájsť čas na veci, na ktorých záleží

V našom rušnom živote máme často pocit, že sme uviazli v nekonečnom kolobehu práce, rodinných povinností a spoločenských udalostí. Môžeme mať pocit, že nikdy nemáme dosť času na to, na čom nám skutočne záleží, napríklad na realizáciu svojich vášní alebo na trávenie kvalitného času s blízkymi.

Preto je veľmi dôležité naučiť sa uprednostňovať veci, ktoré nám prinášajú radosť a naplnenie, aj keď je život hektický.

V nedávnom rozhovore v relácii The Lifehack Show sa Connor Swenson, ktorý vyučuje stratégie produktivity pre spoločnosti ako Google a YouTube, podelil o niekoľko cenných poznatkov o tom, ako si nájsť čas na to, čo je v našom živote najdôležitejšie.

Tu je niekoľko kľúčových poznatkov z rozhovoru:

Zamerajte sa na jednu vec: Namiesto toho, aby ste sa rozptyľovali multitaskingom, venujte každý deň sústredený čas jednej dôležitej úlohe alebo cieľu. Či už ide o osobný projekt alebo profesionálny cieľ, venovanie plnej pozornosti jednej veci vedie k pocitu úspechu a pokroku.

Počúvajte svoje vnútro: Stanovte si priority úloh podľa toho, čo je pre vás naliehavé, uspokojujúce alebo čo vám prináša radosť. Každý deň si nájdite čas, aby ste sa naladili na svoju intuíciu a určili jednu vec, ktorá si zaslúži vašu pozornosť.

Stanovte si hranice: Stanovte si jasné hranice, aby ste chránili svoj čas a energiu. Komunikujte s ostatnými o svojich prioritách a preferenciách, či už ide o vyhýbanie sa pracovným telefonátom počas víkendov alebo dodržiavanie prísneho rozvrhu.

Dodržiavaním týchto zásad môžete minimalizovať stres a nájsť väčšie uspokojenie v osobnom aj pracovnom živote. Ak sa chcete dozvedieť viac o Connorových postrehoch o produktivite, pozrite si celý rozhovor.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED, lifehack
 
Staršie správy
Staršie správy